Følte hun var på samling – Larvik

Følte hun var på samling

– Det er litt rart, egentlig. Jeg følte i begynnelsen at vi var på en form for samling og snart skulle hjem igjen, forteller Emilie Christensen.

Nå begynner det imidlertid å bli en vane, sier hun. Med tre spillere og Geir Oustorp fra Glassverket som en del av det nye Larvik-laget, forstår vi følelsen.

Familien bodde i Oslo da hun ble født, men etter et år flyttet de tilbake Bergen. Hun har bodd i Os i hele oppveksten.

– Vi bodde et steinkast unna idrettsanlegget, så jeg tilbrakte en del timer med håndball og fotball der, forteller hun.

Begge foreldrene har spilt håndball. Faren er fortsatt aktiv, sammen med den gamle gjengen. Søstera Elisa spiller også i eliteserien, på Sola. Allerede 17. september møtes søstrene i Åsenhallen, når Larvik gjester Sola i tredje serierunde. Broren Erik spilte også håndball tidligere, så det er en håndballaktiv familie.

Fra Os gikk ferden til Fana, der hun tok gull tre år på rad i den nasjonale serien. Klubben vant Bringserien (J16) og to ganger Sparserien (J18). I tillegg har hun sølv i NM J20 med Tertnes fra 2011/12.

Hun rakk akkurat å begynne på sesongen i 1. divisjon med Fana da hun ble senior, men så var førte en skadesituasjon i Glassverket til at hun gikk dit midt i sesongen. Der fikk hun mye erfaring og matchet seg mot spillere som var et hakk opp.

– Det var veldig godt for meg, men jeg føler det først var i de siste to sesongene jeg ble god i Glassverket. Jeg fikk mer tillit under Geir Oustorp, derfor synes jeg det er trygt og godt at han er med til Larvik, sier hun.

Hun ble belønnet for innsatsen med å bli kåret til midtre bakspiller på årets lag forrige sesong.

– En av styrkene mine er at jeg har et godt blikk for spillet. Jeg har ikke et veldig utpreget skudd, som bakspillere oftest har. Jeg er mer en spillende type, som tenner til når det er kamp. Da får jeg en fandenivoldsk innstilling. Samtidig har jeg god ballkontroll. Jeg er best på gjennombrudd, men liker også å spille ballen videre og være nest sist også, forteller hun.

I Glassverket gikk hun en periode fra bare å spille angrep til bare å spille forsvar.

– Jeg ble aldri helt klok på hva som var styrken min og da fant jeg ikke helt plassen min. Jeg håper jeg kan bli en fryktet forsvarsspiller også. Jeg jobber med det nå, sier hun.

Emilie Christensen blir den første i Larvik Håndballklubb som spiller med nummer 27 på ryggen. Hun hadde 17 i Glassverket, men det nummeret har Tine Stange brukt i 14 år, så da ble hun tildelt nummer 27.

– Det er helt greit, jeg er ikke overtroisk. Jeg har spilt med både 11 og 17, det er veldig tilfeldig.

I sommer har hun hatt en tettpakket sommerferie. Med kjærestens familie var hun først i Euro Disney i Paris, så var det et par uker på Mallorca før det bar videre til en road trip i USA. Der var hun innom Miami, Orlando og New York. – Det var travelt, men gøy, sier hun.

– Hva skal til for at du føler at det er sommer?

– Hvis jeg er hjemme i Bergen og kan spise frokost på altanen og dra ut i båt etterpå. Det er ikke så ofte det er sånne sommerdager i Bergen, men da er det ordentlig sommer!

#27 Emilie Christensen
Født: 13.04.1993 i Oslo
Høyde: 175 cm
Posisjon: Bakspiller
Klubber: Os Turn (–2008/09), Fana (2009/10–2012/13), Glassverket (2013/14–2016/17), Larvik HK (2017/18–)
Meritter:
Sølv i eliteserien (Glassverket) – 2014/15
Bronse i eliteserien (Glassverket) – 2015/16, 2016/17
Sølv i NM (Glassverket) – 2015/16
Sølv i sluttspillet (Glassverket) – 2014/15, 2015/16
Sølv i NM J20 (Tertnes) – 2011/12
Midtre bakspiller på årets lag 2016/17 (Glassverket)
Sølv i junior-VM 2011