Åpnet med storseier – Larvik

Åpnet med storseier

Larvik Håndballklubb vant som ventet enkelt møtet med samarbeidsklubben Fram da lagene møttes i cupens 2. runde onsdag.

Den regjerende cupmesteren møtte altså sitt eget rekruttlag i cupens 2. runde og vant 52-13 etter å ha ledet 31-5 til pause.

Sesongens første obligatoriske kamp ble spilt i nyrenoverte Framhallen. Tonje Roth Berglie scoret sesongens første mål og Larvik ledet 6-0 før vertenes første mål kom. Det var signert Kristina Rosten – som spilte i rødt og blått i denne kampen, sammen med fire andre i rekrutt-troppen som også har draktnummer i elitestallen denne sesongen.

Lagene møttes også i 2. runde i 2012/13 og 2015/16. Den gang ble seierssifrene nokså like, 46-13 og 46-12.

I 3. runde skal Larvik til Hønefoss, der byens 2. divisjonslag venter.

Det blir et rekordstort antall spillere som spiller sin første kamp for Larvik Håndballklubb denne sesongen. Guro Rundbråten, Mari Finstad Bergum, Mathilde Rivas Toft, Martine Wolff, Tonje Roth Berglie, Cassandra Tollbring, Maria Hjertner, Emilie Christensen og Tamires Araujo fikk sin Larvik-debut i cupkampen.

Kamilla Røed, Samra Lupić, Marie Duvholt Kaspersen, Therese Heidelberg og Kristina Rosten deltok i cupen for Fram denne sesongen.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 14 (2), Martine Wolff 11, Tonje Roth Berglie 8, Cassandra Tollbring 5, Maria Hjertner 4, Mari Finstad Bergum 4, Mathilde Rivas Toft 3, Emilie Christensen 3.