Løp fra Hønefoss – Larvik

Løp fra Hønefoss

Larvik gikk enkelt videre til 4. runde i NM etter seier 43-14 over Hønefoss foran 1005 tilskuere i flotte Hønefoss Arena onsdag kveld.

Larvik stilte uten Tine Stange, som har skadet tommelen og er ute i minst fire uker.

2. divisjonslaget Hønefoss var et nytt bekjentskap for Larvik og i klubbenes første møte ledet Larvik 22-7 til pause og vant altså 43-14 til slutt.

Tonje Roth Berglie ble kåret til banens beste spiller.

– Vi fikk løpt masse og fikk mye å jobbe med på kantene. Det var kjempemoro. Guro var god bakover og vi sto i store perioder bra i forsvar og da ble det mye å løpe på fremover. I angrep hadde vi planlagt å kjøre gjennom en del systemer vi ikke har fått trent så mye på tidligere og brukte de etablerte angrepene til det, sa Tonje Roth Berglie.

Samtlige 3. rundekamper i NM ble ferdigspilt onsdag kveld. Kun Glassverket av elitelagene er slått ut av cupen.

Trekning av 4. runde foregår torsdag kl. 12.00. Det er planlagt at trekningen skal sendes direkte på Norges Håndballforbunds Facebook-side.

Disse lagene er klare for 4. runde: Førde, Follo, Stabæk, Skrim, Byåsen, Aker, Molde, Fredrikstad, Vipers, Tertnes, Sola, Levanger, Storhamar, Oppsal, Gjerpen og Larvik.

De fire beste fra NM og serie forrige sesong er seedet i trekningen. Det betyr at Tertnes, Sola, Vipers, Larvik og Byåsen er seedet og ikke kan møte hverandre.

Larviks målscorere: Tonje Roth Berglie 11, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 7, Tamires Araujo 6, Kristine Breistøl 4, Mari Finstad Bergum 3, Cassandra Tollbring 3, Emilie Christensen 3, Mathilde Rivas Toft 2, Martine Wolff 2, Maria Hjertner 2.