Kom sterkt tilbake – Larvik

Kom sterkt tilbake

Larvik-jentene kom sterkt tilbake og vant 31-24 over Byåsen, etter tapet for Sola sist. Jentene beholdt roen og det meste gikk gjestenes vei i sluttminuttene.

Tonje Roth Berglie var gledelig nok allerede tilbake etter skaden mot Gjerpen, spilte fra start mot Byåsen og bidro med fire mål.

Larvik gikk til pause med ledelse 14-13. Fra Tamires Araujo satte inn kampens første mål på en retur fikk Larvik opp en femmåls-ledelse på 7-2 og 8-3, men Byåsen kom likt på 13-13 før Eliteseriens suverene toppscorer, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, satte inn straffe som sendte Larvik i garderoben ett mål foran.

Guro Rundbråten hadde flere gode redninger i kampen. Midtveis i 2. omgang var lagene likt, men 12 minutter før slutt hadde Larvik kommet seg tre mål foran, klarte å øke ledelsen og ledet som mest da kampen var over. Spillerne holdt roen og tok den 75. seieren over trønderne.

Maria Hjertner møtte gamleklubben i en obligatorisk kamp for første gang. Møtet mellom de to klubbene i Skjærgårdslekene endte også med Larvik-seier. I Nidarøhallen ble Hjertner kåret til banens beste spiller.

Klassikeren Byåsen–Larvik ble spilt for 88. gang. Det er det laget Larvik har møtt suverent flest ganger i forskjellige sammenhenger, hele 30 flere møter enn med Gjerpen.

Men, i motsetning til vanlig var ikke dette et toppoppgjør, men etter kun tre serierunder en kamp mellom lag 7 og 9 på tabellen. Larvik hadde tapt to av de tre første seriekampene, mens hjemmelaget hadde tapt begge sine kamper før dette møtet. Nå klatret Larvik til 5. plass, mens Byåsen fortsatt er ett av fire lag som ikke har tatt poeng.

1374 tilskuere var på plass i Trondheim. Nå ønsker Larvik å fylle Boligmappa Arena Larvik søndag 24. september kl. 17.00, når Glassverket kommer på besøk i siste kamp før landslagspausen.

Larviks målscorere: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 7 (4), Maria Hjertner 5, Tonje Roth Berglie 4, Mari Finstad Bergum 2, Martine Wolff 3, Cassandra Tollbring 3, Tamires Araujo 3, Kristine Breistøl 2, Emilie Christensen 2.