Enkelt til kvartfinale – Larvik

Enkelt til kvartfinale

Larvik-jentene tok seg greit videre til kvartfinale i cupen etter seier 30-17 over 1. divisjonslaget Follo i 4. runde onsdag kveld.

Tidligere onsdag kom nyheten om at Linn-Kristin Riegelhuth Koren er gravid og er ferdigspilt for sesongen. Høyrekantkollega Hege Løken, som var tilbake etter skade sist, deltok for første gang i NM for Larvik HK. Hun rakk ingen NM-kamper i sin første sesong i klubben, men er med for fullt nå.

Larvik hadde aldri vunnet med større margin eller sluppet inn så få mål mot Glassverket som i seriekampen sist. Det var nettopp 1. divisjonslaget Follo som sendte drammenserne ut av forrige runde, men hadde lite å stille opp med mot Larvik.

Follo tok ledelsen, men det sto 10-1 til Larvik da gjestene scoret sitt neste mål, 17 minutter senere. Det ga en grei pekepinn på styrkeforholdet mellom lagene denne kvelden. Til pause ledet Larvik 15-8 og sluttresultatet ble 30-17. Emilie Christensen ble kåret til banens beste spiller.

– Det gikk veldig i rykk og napp i denne kampen. I perioder er vi fantastisk gode og så skurrer det litt innimellom. Det som blir oppgaven vår nå er å gjøre de periodene så korte som mulig. Når vi får opp tempoet og spiller kollektivt synes jeg vi spiller ordentlig bra håndball og kommer til veldig mange gode sjanser, sier hun.

Dette var siste kamp før Champions League starter lørdag kl. 17.00 mot Thüringer.

– Det var mange som fikk med seg en god opplevelse fra kampen inn mot Champions League-starten, og det er viktig. I mitt hode surrer lørdagen og det var viktig at vi var fokuserte i dag. Vi var såpass overlegne at vi fikk rullert på spillerne og gjort det vi ønsket, sa Christensen.

Skrim er eneste av de fem 1. divisjonslagene som kom seg videre fra 4. runde, da de sto for rundens skrell ved å slå ut Byåsen. Disse lagene er klare for kvartfinale: Skrim, Storhamar, Sola, Tertnes, Larvik, Stabæk, Fredrikstad og Vipers.

Kvartfinalene trekkes torsdag kl. 12.00. Spilledato for kvartfinalene er 29. oktober.

Larviks målscorere: Cassandra Tollbring 7 (4), Emilie Christensen 6, Hege Løken 4 (3), Mathilde Rivas-Toft 3, Kristine Breistøl 3, Mari Finstad Bergum 2, Martine Wolff 1, Tonje Roth Berglie 1, Tamires Araujo 2.