Forventer jevn kamp – Larvik

Forventer jevn kamp

På Thüringers hjemmeside står det at de ser på Larvik som den svakeste motstanderen i gruppespillet i Champions League og forventer en jevn kamp i Larvik.

De skriver også om viktigheten av å vinne møtene med Larvik for å ta seg til hovedrunden. I likhet med hjemmelaget har tyskerne skader på noen spillere.

Thüringer er et av fire lag i Bundesliga som har innledet sesongen med tre seirer. Tyskerne kom seg til gruppespillet ved å vinne sin kvalifiseringsgruppe, og kommer til Larvik for tredje gang.

I kampene til nå har tyskerne gått tapende av banen mot Larvik hver gang. Det er det viktig at de gjør også denne gang, fordi Thüringer i forhold til seedingen før sesongen skal være det svakeste laget i gruppa. Holder Larvik minst Thüringer bak seg etter seks kamper, går de videre til hovedrunden.

Våren 2015 møttes lagene for første gang. Det var i kvartfinalen da Larvik var på vei til sin tredje finale på fem år. Larvik hadde vunnet med tre mål i Tyskland og i returoppgjøret her hjemme tapte Thüringer så solid at 18-36 fortsatt står som deres største tap i turneringen.

Før den nye sesongen starter er Larvik Håndballklubb poengmessig det fjerde beste laget i Champions League-historien, som går tilbake til 1993/94-sesongen. Kun Budućnost, Győr og Hypo er foran.

Kun tre klubber har spilt flere kamper enn Larvik i Champions League. Budućnost har flest med 218, fire flere enn Krim på 214. Hypo har ikke fått økt sine 198 og Larvik har spilt 190 kamper i Champions League. Győr passerte Viborg og er nå på 5. plass med 172 kamper i turneringen.

Kun fem av de 28 klubbene som har deltatt i Champions League kan skilte med flere enn 100 seirer. Også her er Larvik på 4. plass, med 113 seirer.

Lørdag kl. 17.00 kastes Champions League i gang i Boligmappa Arena Larvik. Kom og støtt jentene!