Fullt hus i Nesjarhallen – Larvik

Fullt hus i Nesjarhallen

En god halvtime før og etter pause holdt til seier 33-26 over Stabæk i eliteserieoppgjøret i Nesjarhallen, som var fullsatt på rosa sløyfe-kampen.

Stabæk tok ledelsen og var i føringen det første kvarteret. Først etter 17 minutter var Larvik i ledelsen for første gang i oppgjøret, da Martine Wolff satte inn 9-8. Derfra tok hjemmelaget styringen. Til pause var stillingen 17-10 til Larvik, som dermed vant 8-2 fra de tok ledelsen for første gang til pausesignalet lød.

Etter sidebytte fortsatte Larvik å øke, og ledet ved flere anledninger med 12 mål, sist på stillingen 30-18 ti minutter før slutt.

Emilie Christensen ble kåret til banens beste av en jury.

– Vi kom litt halvhjertet i gang, vi slet litt med å finne ut hvordan vi skulle løse ankomsten deres. Så synes jeg vi har en kjempegod siste halvdel av 1. omgang, og fortsetter for så vidt greit i 2. omgang og så slipper vi oss litt ned etter ca. 20 minutter og lar de få noen enkle kontringsmål. Det er helt håpløst, vi må prøve å være så stabile så lenge som mulig. Vi har ikke råd til å slippe oss ned mot lagene i eliteserien, sier hun.

Lørdag venter storfavoritt Vardar i Champions League i Boligmappa Arena Larvik.

– Hvis alt klaffer hundre prosent for oss, så kan vi slåss med dem. Vi er avhengig av at vi har dagen og de kanskje undervurderer oss litt, men det skal bli kjempemorsomt å prøve seg mot et av verdens beste lag og kjent litt på det nivået også, sier Christensen.

Dette var tredje gang i klubbens historie at en seriekamp ble spilt et annet sted enn i hjemmearenaen. Tidligere har Stabæk (2013) og Nordstrand (2014) reist til Skienshallen for å spille seriekamp mot Larvik.

Sist Larvik var på besøk i Nesjarhallen var for ganske nøyaktig tre år siden – 1. oktober 2014, da også mot Stabæk, i en cupkamp.

Kampen var et ledd i den årlige markeringen for brystkreftforeningen. Jentene spilte med rosa drakter og kreftforeningen hadde stand i hallen.

Larviks målscorere: Mathilde Rivas-Toft 6, Kristine Breistøl 5 (2), Emilie Christensen 5, Hege Løken 3, Martine Wolff 3, Tonje Roth Berglie 3, Maria Hjertner 3, Tamires Araujo 3, Mari Finstad Bergum 1, Cassandra Tollbring 1.