– Må bare glemme 2. omgang – Larvik

– Må bare glemme 2. omgang

Larvik startet forrykende mot Vardar, men sju baklengs før pause avgjorde kampen. Etter stortap 19-31 er det den gode starten Larvik-spillerne kan ta med seg videre.

Larvik ledet 5-2 etter snaut åtte minutter og presset Vardar til time out.

– Jeg synes vi startet skikkelig bra og var helt på høyde med dem. Forsvaret var bra og vi laget brudd, akkurat som vi hadde snakket om. De fikk ikke til det de ville. Vi vet vi slipper inn mål mot Vardar, men likevel begynte vi å henge litt med hodet midt i omgangen der, så tok vi med det fremover og klarte ikke å sette ballen i mål, sa Mathilde Rivas-Toft.

Gjestene gikk rett opp til 5-5, deretter var det jevnt til 9-9 sju minutter før pause. De siste minuttene rant målene inn, slik at makedonerne kunne gå til pause med ledelse 16-9.

– Totalt sett gjorde vi en dritbra 1. omgang, så ødelegger de siste minuttene hvor vi får kontringene imot. Det dreper kampen, for vi var der vi skulle være. Det var skikkelig frustrerende. Så vi får glemme 2. omgang og heller ta med oss det beste fra den den starten vi gjorde, sier hun.

Larvik står dermed uten poeng halvveis i gruppespillet. Det har aldri skjedd tidligere. Så gjenstår det å se hva som skjer når lagene møtes igjen. Larvik har i løpet av 18 tidligere deltakelser i turneringen aldri tapt alle kampene i gruppespillet.

Vardar er Larviks motstander for tredje gang. Larvik har møtt makedonerne annen hver sesong siden 2013. For fire år siden var det også i gruppespillet lagene møttes. Det aller første møtet, i Skopje, endte uavgjort 27-27. Hjemme ble det et knepent tap. Mange vil nok huske den første kvartfinale-kampen for to sesonger siden, som endte med Larviks største tap i turneringen, 20-34. Riktignok ble det seier 28-26 i hjemmekampen, men nerven hadde gått ut av dobbeltoppgjøret etter den første kampen.

Thüringer–Ferencváros spilles søndag.

Larviks målscorere: Emilie Christensen 4, Mathilde Rivas-Toft 3, Kristine Breistøl 3, Martine Wolff 3, Tonje Roth Berglie 2, Tamires Araujo 2, Cassandra Tollbring 1, Maria Hjertner 1.