Vant jevn kvartfinale – Larvik

Vant jevn kvartfinale

Larvik Håndballklubb er i semifinale i cupen etter seier 33-30 i en jevn og spennende kvartfinale mot Tertnes i Bergen.

Et offensivt Tertnes-lag jaget 2-3 mål bak nærmest i hele 2. omgang og var ved ett tilfelle kun ett mål bak, på stillingen 21-22 ti minutter ut i 2. omgang.

Cupkvartfinalen ble det første gjensynet med tidligere Larvik-spiller Vilde Ingeborg Johansen, som gikk til Tertnes foran denne sesongen. Hun har vært god i blått etter overgangen og var igjen en av Tertnes’ beste spillere i cupkampen. Hun scoret tre av hjemmelagets fire mål de første ti minuttene og plusset på med ytterligere to før pause. Til slutt endte hun på åtte scoringer.

Tertnes tok ledelsen i kampen, men fra lagene var likt på 2-2 lå Larvik foran i målprotokollen. På det meste ledet Larvik 13-7, og var Larvik var foran 18-14 til pause. Maria Hjertner og Emilie Christensen hadde scoret halvparten av Larviks mål de første 30 minuttene.

Etter pause meldte spesielt Mathilde Rivas-Toft og Cassandra Tollbring seg på i tillegg og hjalp Larvik å holde bergenserne unna.

At det tiende cupmøtet mellom lagene var i kvartfinalen er ikke noe nytt. Hele seks av de ti møtene i NM har vært nettopp i kvartfinalene. Larvik er fortsatt plettfrie mot Tertnes i cupsammenheng.

Tertnes og Larvik møtes igjen til seriekamp i Larvik onsdag.

Disse lagene er klare for semifinalene i NM: Vipers, Storhamar, Stabæk og Larvik.

Semifinalene trekkes mandag kl. 12.00. Kampene spilles 8. november

Larviks målscorere: Emilie Christensen 8, Mathilde Rivas-Toft 6, Cassandra Tollbring 6 (3), Maria Hjertner 5, Mari Finstad Bergum 2, Hege Løken 2, Kristine Breistøl 1, Martine Wolff 1, Tonje Roth Berglie 1, Tamires Araujo 1.