Ga Vardar kamp til døra – Larvik

Ga Vardar kamp til døra

Larvik Håndballklubb overrasket gruppeleder Vardar med solid forsvarsspill fra start og holdt følge med hjemmelaget helt til døra i Champions League-oppgjøret lørdag. Til slutt vant Vardar 30-27.

Hjemmelaget vant med 12 i Larvik og visste at gjestene skulle til hallen der de led klubbens største tap i turneringen i fjor. Men med solid, offensivt forsvar og flere gode redninger fra Guro Rundbråten viste gjestene seg fra sin beste side mot europeisk motstand denne sesongen.

Tre på rad fra en god Maria Hjertner ga 5-5 etter 11 minutter. I angrep gikk det tråere enn i forsvar og Larvik misset tre ganger alene med keeper for pause, men Larvik lå kun under med to mål. To kjappe mål fra Kristine Breistøl sendte imidlertid Larvik foran 9-8 etter 25 minutter. Ved sidebytte ledet Larvik 11-10.

Larviks nummer 14 endte på seks scoringer mot Vardar og ble den 20. Larvik-spilleren i historien som rundet 100 mål totalt i turneringen. I andre enden av scoringslista noterte Mari Finstad Bergum seg for sitt første mål mot europeisk motstand, da hun reduserte til 16-18 på kontring etter pause.

Larvik var så gode at de ble budt på av hjemmepublikum da de var angrep. Gabriela Moreschi reddet blant annet to straffekast da hun kom inn i 2. omgang. Vardar fikk noen måls forsprang, men Larvik ga seg ikke. Så sendt som fem minutter før slutt var Larvik kun ett mål bak, på stillingen 26-25.

Ferencváros slo Thüringer 28-25 tidligere lørdag.

Larviks målscorere: Kristine Breistøl 6, Maria Hjertner 6, Mathilde Rivas-Toft 4, Cassandra Tollbring 4, Martine Wolff 3, Emilie Christensen 2, Mari Finstad Bergum 1, Tonje Roth Berglie 1.