Sjokktap i NM – Larvik

Sjokktap i NM

Larvik fikk aldri skikk på forsvaret i semifinalen mot Stabæk og klarte ikke å ta seg til cupfinalen i Oslo Spektrum, der klubben har vært fast gjest de 15 siste årene. Stabæk vant 37-36 etter ekstraomganger.

Larvik har vunnet NM hvert år siden 2008 og har tatt hjem tittelen i 17 av de 18 siste sesongene. Det er ingen dårlig statistikk. Det er faktisk suverent best i landet!

Denne sesongen er det imidlertid duket for en ny Norgesmester, når Stabæk og Vipers møtes til dyst om Kongepokalen 29. desember.

Det er kun 15 dager til Emilie Christensen gjør sin landslagsdebut nesten på hjemmebane i Sotra Arena, når Norge møter Sør-Korea til første oppkjøringskamp til VM. Onsdag kveld var den nyuttatte landslagsspilleren involvert i en dramatisk thrillerkamp i 70 minutter om finalebilletten i NM.

– Vi er ikke bedre enn dette, når vi tror at kampen er vunnet før den har begynt. Vi er ikke til stede i det hele tatt bakover. Så dårlig forsvarsspill tror jeg faktisk ikke vi har prestert før. Vi finner aldri ut av det, vi gjør de samme feilene gang på gang. Vi klarer å få ekstraomganger, men vi taper fortjent. Vi hadde så god kontroll i 1. omgang. Det så ut at vi bare skulle cruise det inn, og så slutter vi å gjøre det vi skal og slurver i alt vi gjør bakover, sier hun oppgitt.

Tine Stange var tilbake på banen for Larvik, etter å ha vært ute med skade siden 3. september. Hun måtte se at Larvik for fjerde gang måtte ut i ekstraomganger for å avgjøre avansementet i en cupkamp. I 2000/01 vant Larvik 29-28 over Stabæk i kvartfinalen etter ekstraomganger, før de tapte for Bækkelaget i semifinalen – også det etter ekstraomganger!

Stabæk var i 18 år det laget som sist hadde slått Larvik på hjemmebane i serien. Onsdag kveld kom de igjen i historiebøkene da de vant i cupen på Larviks hjemmebane. Det har ingen lag kart siden 15. oktober 1992.

Stabæk kom seg helt til semifinalen i cupen før de møtte et elitelag. Dessverre var elitelaget vidåpent bakover.

De siste 20 årene er det faktisk kun to finaler som har gått uten Larvik som ett av finalelagene. Det er 5761 dager siden Larvik sist ble slått ut av cupen. Etter 15 cupfinaler på rad blir dermed ikke Larvik å se i Oslo Spektrum denne romjula.

Det er tre år siden forrige cupmøte med Stabæk. Av 11 møter i cupen var det femte gang Stabæk er motstander i semifinalen. To ganger har de vært vår finalemotstander. Av en kvartett Larvik har hatt en tendens til å møte i cupen var Bærum-klubben motstander for 11. gang. I kvartfinalen var det møte nummer 10 med Tertnes. De to andre lagene Larvik ofte har trukket i cupen er Gjerpen (11 møter) og Byåsen (15 møter).

Målscorere Larvik: Hege Løken 8, Kristine Breistøl 6, Cassandra Tollbring 6 (3), Mathilde Rivas-Toft 5, Martine Wolff 4, Emilie Christensen 4, Tine Stange 1, Tonje Roth Berglie 1, Tamires Araujo 1.