Viktig seier i Tyskland – Larvik

Viktig seier i Tyskland

Larvik vant 25-22 og tok sin første seier i Champions League denne sesongen, men da fløyta gikk for full tid jublet begge lag. Larvik kan fortsatt nå hovedrunden med seier hjemme neste helg.

I sluttminuttene reduserte tyskerne femmåls-ledelsen Larvik trengte for å være foran innbyrdes. En runde før slutt i gruppespillet i Champions League lever håpet om avansement, men Larvik er avhengig av å ta flere poeng enn Thüringer til helgen.

Utgangspunktet var enkelt foran Champions League-møtet med Thüringer i Nordhausen. For å få tyskerne bak seg innbyrdes hvis det blir poenglikhet etter endt gruppespill måtte Larvik vinne med fem mål. Uavgjort eller tap ville gitt fjerdeplass i gruppa og EHF Cup etter nyttår.

– Det er utrolig kjedelig at vi ikke vinner med de fem målene vi trengte. Vi fortjente mer belønning av dommerne, blant annet hadde vi ikke én sjumeter. Det er litt bittert akkurat nå etter kampslutt, men vi har gitt oss selv et kjempeutgangspunkt for søndag. Bortekampen mot Ferencváros var nesten jevnere enn denne, så det er absolutt mulig, sier Emilie Christensen.

Hun understreker at det fordrer at laget er på samme nivå som søndag.

– Forsvarsspillet i dag var fantastisk. Det var utrolig gøy å stå i forsvar, det var kollektivt bra. Det var veldig trygt i en slik kamp å få en så god start. Jeg er veldig fornøyd, sier hun.

Larvik startet solid. Bare noen få dager etter den forsmedelige cupexiten satt forsvaret og målvaktene stoppet skudd både utenfra og fra sjumetersmerket.

Det var noen tekniske feil som skjemmet og skuddene satt ikke alltid like godt, men hjemmelaget traff nesten ikke mål i innledningen. Larvik ledet 7-3 halvveis i 1. omgang.

20 tilreisende supportere heiet Larvik frem til pauseledelse 14-10. Før en tysk redusering ledet Larvik 14-9, som var marginen laget trenger for å ha håp om videre Champions League-spill. Den holdt til det var fem minutter igjen av kampen.

Emilie Christensen, Guro Rundbråten og Martine Wolff har spilt 10 kamper uten poeng i Champions League før denne kampen.

– Det smakte godt med den første seieren i Champions League! Vi ble knust her i fjor, så det var gøy å revansjere det, synes hun.

Ferencváros tapte hjemme for Vardar lørdag.

Etter midtukekamp i serien borte mot Oppsal avslutter Larvik kalenderåret søndag 19. november med den siste og avgjørende hjemmekampen mot Ferencváros i Boligmappa Arena Larvik.

Da avgjøres det om Larvik kommer til hovedrunden i Champions League. Ender Larvik sist i gruppespillet, venter EHF Cup etter nyttår.

Larviks målscorere: Emilie Christensen 6, Tonje Roth Berglie 4, Cassandra Tollbring 4, Mathilde Rivas-Toft 3, Mari Finstad Bergum 2, Kristine Breistøl 2, Maria Hjertner 2, Tamires Araujo 2.