Larvik til EHF Cup – Larvik

Larvik til EHF Cup

Ferencváros ble for sterke i den siste gruppespillkampen i Champions League og vant 31-20. Det betyr at Larvik må spille EHF Cup fra januar.

Flere tidligere Larvik-spillere hadde funnet veien til tribunene. Sammen med tidligere trener Marit Breivik og Ungarns ambassadør til Norge utgjorde de sesongbeste publikumsoppmøte i Boligmappa Arena Larvik.

Ferencváros viste tidlig at de ble for sterke for Larvik. Til pause hadde hjemmelaget kun notert seg for åtte scoringer, mens gjestene hadde det dobbelte.

I 2. omgang klarte ikke Larvik å kutte ned forspranget og det endte med tap 21-30. Dermed blir eneste Larvik-representasjon i hovedrunden Ferencváros’ fysiske trener, Tord Ellingsen.

Cassandra Tollbring ble kåret til Larvik beste spiller i kampen.

­– Vi produserte ikke like mange mål som vi gjorde borte mot dem. Vi hadde ikke dagen, men hadde vi truffet bedre føles det som om vi kunne spilt likt med dem i dag, sier hun.

– Din tidligere klubb H65 Höör er også i EHF Cup. Ønsker du å møte dem, eller vi du helst unngå dem?

– Jeg vet ikke. De har en god følelse nå. Vi ryker ut av Champions League, mens de har vunnet i kvalifisering. Vi er et nytt lag, det merker vi. Det er mange tekniske feil, men vi lar det ligge nå. EHF Cup blir nytt for meg, men vi får lade batteriene og trene godt i desember, så blir nok det også gøy, sier Tollbring.

Nye EHF Cup

Vipers røk også ut av det gode selskap i helgen, noe som betyr at det for første gang siden 2008/09 ikke er et norsk lag i hovedrunden.

Sist Larvik ikke gikk videre fra gruppespillet i Champions League gikk laget videre til Cupvinnercup, der de spilte seg helt frem til finale. Nå går fjerdelaget etter endt gruppespill til den nye EHF Cup.

EHF Cup ble slått sammen med Cupvinnercupen fra og med 2016/17 og er nå den nest gjeveste E-cupen.

Larvik bygger et nytt lag og har måttet klare seg uten rutinerte Tine Stange og Thea Mørk denne høsten, ettersom de har vært ute med skader. Linn-Kristin Riegelhuth Koren er gravid og deltok heller ikke i Champions League denne høsten.

Gode bortekamper mot Ferencváros og Vardar, og ikke minst seieren over Thüringer, sier litt om prestasjonene til de talentfulle spillerne som utgjør det nye Larvik-laget. Det kan jentene være stolte av!

Vipers og Byåsen

Kun tre ganger tidligere har Larvik røket ut av Champions League etter gruppespillet.

Forrige gang Larvik var i EHF Cup var første motstander fra Jugoslavia, så det er noen år siden! Larvik har kun deltatt i turneringen denne ene sesongen, i 1995/96. Da gikk laget hele veien til finale, der det ble tap på bortemålsregelen mot ungarske Debrecen.

Tertnes og Glassverket er slått ut, mens Byåsen og Vipers er med i gruppespillet i EHF Cup.

Trekning for gruppespillet foretas 23. november.

Her finner du alle lagene som er klare for EHF Cup

Larviks målscorere: Cassandra Tollbring 6, Mathilde Rivas-Toft 5, Hege Løken 2, Maria Hjertner 2, Emilie Christensen 2, Kristine Breistøl 1, Martine Wolff 1, Tonje Roth Berglie 1, Tamires Araujo 1.

Tord Ellingsen er fysisk trener for Ferencváros. Foto: Svein André Svendsen