Spent før toppkampen – Larvik

Spent før toppkampen

June Andenæs skal spille for Larvik Håndballklubb resten av sesongen. Linjespilleren er spent, men klar for toppmøtet med Vipers i Bergslihallen onsdag.

34-åringen har vært ute med korsbåndskade siden november 2016. Nå er hun klar for spill igjen og blir en av de mest rutinerte spillerne i laget. Første oppgave blir toppkampen mot Vipers.

– Det er rett på, ingen kjære mor. Det er bare artig at det blir tøft med en gang, det er der fokus må være, sier Larviks nye nummer 5.

I oktober begynte hun å trene håndball igjen. Hun har fått trent godt i november og desember.

– Jeg grugleder meg litt. Jeg er spent, men gleder meg mest. Det er lenge siden jeg har spilt kamp, så det blir spennende. Det skal i hvert fall ikke stå på kneet, jeg føler meg klar for å spille kamp. Når det er kamp er det kamp, da går jeg inn med alt jeg har og gjør mitt beste. Jeg legger ikke så voldsomt press på meg selv og vet jo ikke hvor mye spilletid jeg får, sier den tidligere Glassverket-spilleren – som også har vært i klubber som Byåsen, Lada og Molde.

June Andenæs er opprinnelig fra Vereide i Gloppen. Hun har kanskje sin største styrke i forsvarsspillet, der hun kan bidra med sin erfaring.

– Jeg er god på å fighte og få med de andre rundt meg, sier hun når hun blir bedt om å beskrive det viktigste hun kan bidra med.

Tor Odvar Moen er godt fornøyd med å få med en ny spiller i troppen.

– Vi har en liten tropp, så når vi kunne få med June som har både rutine og erfaring som forsvarsspiller og linjespiller, var det fint å kunne forsterke laget og gjøre bredden større. Det har vært veldig positivt, sier han.

Thea Mørk er med igjen etter at skader satte henne utenfor høstsesongen. Hun spilte 2×12 minutter i en treningskamp mot Gjerpen lørdag.

Nå starter det nye året starter med seriekamp mot Vipers, som ble Norgesmester i romjula. Kampen må spilles i Bergslihallen, fordi Boligmappa Arena Larvik rigges til et arrangement i helgen.

– De spilte fredag. Vi fikk spilt med drakter på i treningskampen mot Gjerpen lørdag. Det var veldig positivt at Thea kunne være med, og det har gått bra etterpå. På denne tiden av året, etter seks uker uten kamper, er det spennende for begge lag å starte opp igjen. Trening er en ting, men nå kommer kampelementet tilbake, sier han.