Dramatiske sluttminutter – Larvik

Dramatiske sluttminutter

Det ble uavgjort 25-25 i en dramatisk sluttspurt mellom Larvik og Vipers i eliteserieoppgjøret i Bergslihallen onsdag, etter at Vipers hadde ledet i 58 minutter av oppgjøret.

I årets første kamp ledet Vipers 19-13 tolv minutter ut i 2. omgang i toppoppgjøret da Larvik startet opphentingen. To minutter før slutt ledet Larvik for første gang i kampen, da Cassandra Tollbring sendte Larvik foran 25-24. Vipers satte en straffe i stolpen. Larvik kunne øke, men skuddet ble reddet. Vipers utliknet og Larvik fikk det siste angrepet, men Maria Hjertners siste skuddet ble reddet.

Selv om det irriterte henne at skuddet ikke satt, synes hun opphentingen var fantastisk.

– Dette var sykt artig! Jeg har aldri vært borti noe sånt før. Det var skikkelig gøy, og jeg er sliten, stolt og glad på lagets vegne. Vi lå under med seks mål, men ser at det går å hente det opp. Det siste skuddet kommer nok til å ta nattesøvnen min i natt, men ett poeng var flott, sa Maria Hjertner.

Cassandra Tollbring ordnet Larviks 25-24-scoring, det eneste punktet i kampen Larvik var i ledelsen. Hun hadde blandede følelser etter kampen.

– På slutten synes jeg det var bittert, for vi hadde sjansen til å vinne. Vi hadde en god følelse i løpet av opphentingen. Forsvaret satt bra og vi kom til gode sjanser i angrep. Vi skal være glade for at vi klarte ett poeng i en kamp der de ledet så mye, sa Cassandra Tollbring.

Hun var fornøyd med at laget startet så bra, og de kommer til å ta med følelsen fra opphentingen når EHF Cup starter til helgen, med hjemmekamp mot rumenske Zalau.

Thea Mørk var tilbake på banen for første gang denne sesongen. Både hun og Larvik-debutant June Andenæs gjorde det bra i toppoppgjøret. Mathilde Rivas-Toft og Hege Løken spilte ikke, på grunn av skader.

721 tilskuere skapte en god stemning i Bergslihallen en sen onsdagskveld på grunn av TV-sending. Det er første gang en seriekamp flyttes til den tidligere hjemmebanen i Bergslihallen. Boligmappa Arena Larvik var opptatt med et arrangement.

Det er fjerde gang i klubbens historie at en hjemmekamp i serien spilles i en annen hall enn hjemmearenaen. To ganger har Skienshallen vært brukt, og så sent som i oktober gikk kampen mot Stabæk i Nesjarhallen.

Larviks målscorere: Maria Hjertner 6, Thea Mørk 4, June Andenæs 3, Tine Stange 3, Emilie Christensen 3, Martine Wolff 2, Cassandra Tollbring 2, Tonje Roth Berglie 1, Tamires Araujo 1.