Befriende seier på Hamar – Larvik

Befriende seier på Hamar

Cassandra Tollbring sikret Larvik-seier 30-29 over Storhamar med et lekkert underarmsskudd i sluttminuttet i toppoppgjøret i eliteserien onsdag kveld.

Nå er Larvik likt i poeng på tabelltopp med Vipers, som foreløpig ikke har spilt sin kamp i den 11. serierunden.

En fullsatt arena på Hamar fikk se et jevnt og spennende oppgjør i 2×30 minutter. Storhamar, med tidligere Larvik-spillere Heidi Løke og Alma Grizović på laget, hadde ikke spilt obligatorisk kamp siden 19. november. Larvik stilte uten en syk Kristine Breistøl, i tillegg til at Mathilde Rivas-Toft og Hege Løken fortsatt ikke var spilleklare etter skader.

Tine Stange var fantastisk før pause og var omgangens store spiller. Med sju scoringer, halvparten av Larviks mål før pause, holdt hun Larvik inne i kampen. Etter pause ble hun passet mer på.

Larvik startet best, men utover i omgangen var Storhamar foran i flere perioder. Lagene byttet på ledelsen stadig vekk, men ved sidebytte sto det 15-15. Larvik både lå under og ledet i de neglbitende sluttminuttene, men skuddet fra Tollbring sikret seier i det 25. møtet med Storhamar.

PS! Tilfeldighetene ville det til at den svenske bakspillerens mål gjorde at Larvik havnet på nøyaktig 6000 plussmål på adelskalenderen. Det er suverent mest av alle lag som noen gang har spilt i eliteserien i Norge, nesten dobbelt så mange plussmål som Byåsen, som har nest flest (3208). Av 55 lag som noen gang har spilt eliteseriehåndball på kvinnesiden i Norge er det faktisk kun 13 som har positiv målforskjell, og av dem er det fire lag som har firesifret antall plussmål. Larvik har hatt flest siden 2003, deretter følger Byåsen, Vestar (1282) og Bækkelaget (1151).

Adelskalenderen er en samlet tabell over alle eliteseriekamper i Norge siden starten i 1967. I tabellen regnes Larvik Turn og Larvik HK som ett lag.

Larviks målscorere: Tine Stange 8, Thea Mørk 7 (4), Maria Hjertner 4, Cassandra Tollbring 3, Emilie Christensen 3, June Andenæs 2, Tamires Araujo 2, Martine Wolff 1.