Fløy inn ett poeng – Larvik

Fløy inn ett poeng

To mål fra Thea Mørk de siste to minuttene ga Larvik uavgjort 21-21 mot Banik Most i EHF Cup lørdag.

Kampens siste scoring var en lekker flyver fra Tine Stange. Den sørget for det eneste norske poenget i turneringen denne helgen. Larvik Håndballklubb har hatt startet 2018 med tre jevne og spennende kamper. Først 25-25 mot Vipers, seier 30-29 over Storhamar og nå 21-21 mot Banik Most. Forrige helgs femmålsseier over Zalau var største seiersmargin i turneringen i åpningsrunden.

Mens Larvik vant med ett mål i midtuka, tapte Banik Most med samme margin mot erkerival Slavia Praha. På nyåret vant Most den tsjekkiske cupen over samme motstander. Lagets storscorer Marketa Jerabkova måtte stå over både seriekampen i midtuka og mot Larvik. Hun scoret 14 mål mot Höör i forrige runde i EHF Cup, og var tsjekkernes nest mest-scorende i VM, bak nåværende Champions League-toppscorer Iveta Luzumova. Hun måtte stå over mot Larvik etter å ha hinket av banen i Sverige etter en skade i venstre kne.

Oppgjøret var målløst i fem minutter før hjemmelaget tok ledelsen. Det var jevnt frem til Larvik tok ledelsen for første gang i kampen etter 10 minutter. Fra 5-4 gikk Larvik opp til 8-4 og så ut til å få et forsprang på vertene, men det jevnet seg ut og tre minutter før sidebytte sto det 11-11. Mari Finstad Bergum ga Larvik 12-11 før Guro Rundbråten reddet et straffekast og sikret Larvik-ledelse til pause.

Larvik måtte også denne gang klare seg uten Hege Løken og Mathilde Rivas-Toft, men Kristine Breistøl var tilbake.

Etter pause fulgte lagene hverandre gjennom hele omgangen, men stadig var hjemmelaget to mål foran, og det gikk mot hjemmeseier i sluttminuttene etter usedvanlig dårlig uttelling på Larvik-skuddene gjennom kampen. Så kom altså de to siste scoringene som reddet ett poeng.

De svarte englene, som laget fra Most kalles, holder til nordvest i Tsjekkia. Klubben er tsjekkiske seriemestere de siste seks sesongene. De vant Challenge Cup i 2012/13, og har siden deltatt i EHF Cup. Tsjekkerne hadde fire spillere på laget som nådde kvartfinale i VM.

Det er første gang Larvik møter et lag fra Tsjekkia i E-cup. Larvik har kun møtt Most én gang tidligere, i en treningskamp i Nesjarhallen i august 2013. De nybakte tsjekkiske cupvinnerne tok seg sensasjonelt til gruppespillet ved å slå ut russiske Zvezda i 3. kvalifiseringsrunde. Lagets trener Peter David sier til EHF at målsettingen er å nå kvartfinale.

Zalau–Höör møtes søndag.

Larviks målscorere: Thea Mørk 8, Maria Hjertner 4, Martine Wolff 3, Tamires Araujo 2, Mari Finstad Bergum 1, Tonje Roth Berglie 1, Cassandra Tollbring 1, Emilie Christensen 1.