Larvik topper gruppe D – Larvik

Larvik topper gruppe D

Nok en gang ble det jevnt og spennende, da Larvik Håndballklubb sikret seier 27-25 over Höör i Sverige lørdag kveld. Larvik er på topp halvveis i gruppespillet i EHF Cup.

En gruppe tilreisende fra Larvik heiet frem laget sitt sammen med de 1200 tilskuerne i Eslövshallen. Om det ikke var spennende før pause, satt formentlig samtlige tilskuere på stolkanten i hele 2. omgang.

Maria Hjertner ble første og siste målscorer i oppgjøret. Hun ga Larvik ledelsen 1-0. Selv om det var jevnt til 5-5 etter sju minutter, ledet Larvik med tre mål da Thea Mørk kontret inn 8-5 fem minutter senere. Larvik holdt på ledelsen til 14-11, men de siste drøye fem minuttene inn til pause la svenskene grunnlaget for den spennende 2. omgangen ved å utlikne til 14-14.

Larvik kom foran da lagene kom på banen igjen, med svenskene jagende etter gjennom hele omgangen. To ganger var hjemmelaget opp i ledelse, men Tine Stange, som ble kåret til banens beste spiller, ordnet Larvik-ledelse stadig vekk.

Et kvarter før slutt måtte Höörs lagkaptein ut med rødt kort etter tre utvisninger. Det fortsatte imidlertid jevnt. Cassandra Tollbring hadde ikke den beste uttellingen i kampen, men da det gjaldt som mest slo hun til mot tidligere lagvenninner. Hun sørget for 25-25 da Höör hadde vært i ledelsen for andre gang og etter at Mathilde Rivas-Toft hadde gitt Larvik nok en befriende ledelse, serverte hun ballen til Maria Hjertner, som satte inn den avgjørende scoringen. Guro Rundbråten avsluttet med to redninger i en god kamp.

– Dette gikk litt som forventet. Det var mye fart, en del feil og vi var skarpest da det skulle avgjøres, sa Tor Odvar Moen til Skånesport, som sendte kampen.

Dermed nærmer Larvik seg veldig målsettingen om å spille kvartfinale. To av de tre siste kampene i gruppe D spilles på hjemmebane – Höör gjester Boligmappa Arena Larvik lørdag 27. januar og det hele avsluttes hjemme mot Banik Most 10. februar.

Höör røk ut da Thüringer kom seg til Champions League og inn i Larviks gruppe. Det er første gang Larvik møter Höör. Cassandra Tollbrings tidligere klubb ble svensk mester forrige sesong. Det er fjerde gang Larvik har svensk motstand i E-cup og første gang det ikke er Sävehof.

– Jeg vil vinne hver gang jeg går på banen, selv om det er mot min gamle klubb som jeg fortsatt har følelser for, sa Cassandra Tollbring til eurohandball.com før oppgjøret. Larviks toppscorer så langt i sesongen spilte tre sesonger for Höör før hun kom til Larvik.

For å gjøre det hele komplett, ble kampen spilt i Eslövshallen, der hun spilte før hun gikk til Höör. Höörs hjemmearena er nemlig ikke stor nok til å spille EHF Cup i, derfor spiller laget sine hjemmekamper i turneringen i Eslöv, to mil fra hjemmearenaen. Sponsorene byr derfor på gratis inngang i alle EHF-cupkampene. Svenskenes trener Ola Månsson har tro på at eget lag vil avansere fra gruppespillet, men nevner overfor eurohandball.com Brest og København som sterkeste kort for tittelen i turneringen.

Mathilde Rivas-Toft har vært ute med skade og fikk sin debut i EHF Cup i Eslöv. Martine Wolff måtte stå over mot Fredrikstad og spilte heller ikke mot Höör. Hege Løken er fortsatt ute med skade.

Banik Most–Zalau spilles søndag.

Målscorere Larvik: Kristine Breistøl 6, Tine Stange 6, Maria Hjertner 5, Tonje Roth Berglie 3, Thea Mørk 2, Mari Finstad Bergum 1, Mathilde Rivas-Toft 1, Cassandra Tollbring 1, Emilie Christensen 1, Tamires Araujo 1.