Klar for kvartfinale – Larvik

Klar for kvartfinale

De to første helgene i mars spiller Larvik kvartfinale i EHF Cup. Det er klart to runder før gruppespillet er over, takket være storseier 34-23 over Höör lørdag.

Larvik har sju poeng med to kamper igjen å spille. Zalau slo Banik Most 31-28 og har seks poeng, mens Höör blir stående på to. Banik Most har kun ett poeng og har ingen mulighet til avansement.

Trekningen av kvartfinalene foregår 13. februar, når gruppespillet er ferdig. Da vet vi også om Larvik blir nummer en eller to i gruppa. Etter fire kamper er Larvik nå eneste ubeseirede lag i EHF Cup og eneste lag klar for kvartfinale i turneringen. Både Byåsen og Vipers vant også sine kamper lørdag, og hindret dermed sine til i dag ubeseirede motstandere i å nå kvartfinale.

Larviks lagkaptein Thea Mørk har vært tilbake på banen siden nyttår, og den gleden synes på banen. Lørdag ble det 10 scoringer for kantspilleren mot den svenske mesteren.

– Det var gøy, nå er vi sikret kvartfinale! Det var 9-6 og så sto det plutselig 17-6. Jeg vet ikke hva som skjedde med dem. De punkterte totalt og sluttet å løpe. Det så nesten ut som de ga opp tidlig, det var i hvert fall veldig stor forskjell på dem i Sverige forrige helg og nå, strålte en glad Thea Mørk.

Rekruttmålvakt Kamilla Røed ble sittende på benken sin Europa-debut.

Larviks målscorere: Thea Mørk 10, Kristine Breistøl 5, Maria Hjertner 4, June Andenæs 3, Tonje Roth Berglie 3, Tamires Araujo 3, Tine Stange 2, Cassandra Tollbring 2, Emilie Christensen 2.