Timålsseier over Sola – Larvik

Timålsseier over Sola

Larvik-jentene har bestemt på å unngå ny smell mot Sola, og det klarte de med glans onsdag kveld, da det ble seier 26-16 i eliteserieoppgjøret.

Det var Sola som tok ledelsen i Boligmappa Arena Larvik, da kampen kom i gang 40 minutter etter skjema, på grunn av at værforholdene forsinket Sola til Gardermoen. Etter 2-0 til gjestene kom hjemmelaget i gang i kampen, og tok raskt over kommandoen.

Det var ingen ting som tydet på at det skulle bli en like jevn kamp som da Larvik tapte i Stavanger i høst. Anført av scoringsvillige Thea Mørk og Maria Hjertner ble det raskt en komfortabel Larvik-ledelse. De to sto for halvparten av hjemmelagets mål til pause og Larvik kunne gå i garderoben med ledelse 14-8.

– Det ble en slitekamp, selv om det ikke var så jevnt. Vi fomler litt og gjør det litt vanskeligere for oss enn det trenger å være, men 16 mål bakover er veldig bra, vi må være fornøyd med det. Vi må være på topp hele tiden, ellers ødelegger vi bare for oss selv. Når vi er på topp er det veldig bra, men det er ikke lange veien ned til at det kan bli spennende hvis vi fomler litt, sier Maria Hjertner.

Hun ble delt toppscorer med Thea Mørk, begge med seks mål. Til helgen venter gruppefinale i EHF Cup mot rumenske Zalau. Larvik er allerede klar for kvartfinale, men ny seier gir førsteplass i gruppa.

Larviks målscorere: Thea Mørk 6 (3), Maria Hjertner 6, Cassandra Tollbring 4, Kristine Breistøl 3, Tonje Roth Berglie 3, June Andenæs 2, Mari Finstad Bergum 1, Tine Stange 1.