Tap i Romania – Larvik

Tap i Romania

Larvik får selskap av Zalau i kvartfinalen i EHF Cup etter at rumenerne var sterkest i søndagens kamp. Larvik tape 22-25 og er nummer to i gruppa før den avsluttende helgen.

Zalau hadde vunnet hjemmekampene mot Höör og Banik Most og fullførte plettfritt på hjemmebane. Kristine Breistøl og Cassandra Tollbring ble Larviks viktigste scorere i kampen i Zalau.

Kristine Breistøl utliknet hjemmelagets ledelse to ganger i innledningen på kampen, men fra 2-2 fikk Zalau opp en tremålsledelse som de beholdt fra 6-3 til 12-9 rett før pause, da de økte til 13-9 ved sidebytte.

Larvik-skuddene hadde bedre adresse etter pause og to ganger omtrent midtveis i omgangen var Larvik like med rumenerne på 17-17 og 18-18. Derfra klarte igjen rumenerne å komme ett til to mål foran, før de satte tre på rad fra 22-21 til 25-21, før det hele endte 25-22.

Dermed topper rumenerne gruppa før siste spillerunde, ett poeng foran Larvik. Til helgen vet Larvik om de kan bli gruppevinner eller ikke når kampen starter, ettersom rumenernes kamp i Sverige starter tidligere.

Forrige helg var Larvik første lag som ble klar for kvartfinale. Denne helgen sikret også Zalau seg plass i kvartfinalen. Brest og Issy Paris misbrukte sine sjanser til å bli klare, mens Lada er tredje lag som er sikret plass i kvartfinalen.

Larvik dro til Romania med kun ni utespillere, etter at Thea Mørk ble syk dagen før avreise. I det siste har både Martine Wolff og Mathilde Rivas-Toft havnet på skadelisten.

Larviks målscorere: Kristine Breistøl 7, Cassandra Tollbring 6, Tonje Roth Berglie 4, Tamires Araujo 2, June Andenæs 1, Maria Hjertner 1, Emilie Christensen 1.