Drømmen går i oppfyllelse – Larvik

Drømmen går i oppfyllelse

Målvakten Yasminee Gluić flyttet til Norge for tre år siden fordi hun hadde en drøm om å spille i Larvik Håndballklubb. Fra neste sesong går drømmen i oppfyllelse!

20-åringen fra Sverige har skrevet toårskontrakt med Larvik Håndballklubb, til sommeren 2020.

– Da jeg var liten var Larvik min favorittklubb. Jeg hadde fylt 17 da jeg flyttet til Norge for å få drømmen om å spille for Larvik til å gå i oppfyllelse. Det var veldig gøy da Larvik tok kontakt nå. Det kom litt som et sjokk. Jeg sto en god kamp da vi møtte Larvik i NM denne sesongen. Jeg har spilt bra ellers også, men det var likevel overraskende, sier Follo-spilleren til larvikhk.no.

– Larvik har fulgt meg i noen år. Jeg fikk et tilbud i 2015 også, men synes jeg var for ung den gang. Da følte jeg ikke at jeg hadde utviklet meg godt nok og var ikke klar for oppgaven, sier Gluić.

Hun begynte i 2. klasse på toppidrettslinja i Skien og spilte for Gjerpen. Etter én sesong var hun ønsket i Pors og spilte der i to sesonger, til klubben rykket ned. Hun ønsket å fortsette i 1. divisjon og sa opp kontrakten med Pors, som ikke slapp henne til Follo før etter noen runder med håndballforbundet, på grunn av uenighet om kontrakten.

Sommeren 2016 var hun med på Fangene på fortet. Det var mulig for seerne å bli med og hun søkte sammen med en venninne. Blant nesten 20 000 søkere ble de plukket ut. For de som er kjent med konseptet klarte Yasminee å finne alle nøklene, men laget hennes tapte.

Yasminee Channel Gluić er ikke ukjent med å sette høye målsettinger. Hun spilte EM-kvalifisering i fotball med Aserbajdsjans J17-lag, som kjøpte inn spillere på samme måte som Qatars håndballandslag. Det endte etter at laget ikke klarte kvalifiseringen, og samme sommeren flyttet hun til Norge.

Målvakten er født i Sverige og oppvokst i Stockholm. Faren er kroatisk og moren er fransk/marokkansk. Hun begynte å spille håndball som 11-åring, men spilte også fotball på høyt nivå som junior – som spiss. Allerede som 15-åring spilte hun for AIKs J19-lag.

– Det var vanskelig å velge til slutt, men jeg har en drøm med håndballen. Det hadde jeg ikke med fotballen, sier hun.

Målet er å komme til OL med det svenske landslaget i 2020.

– Det blir hardt, men jeg må kjempe, sier Larviks nye målvakt.