Innspurt ga gruppeseier – Larvik

Innspurt ga gruppeseier

Larvik vant gruppe D i EHF Cup etter en spennende siste kamp i gruppespillet. Seieren 34-29 over Banik Most kom etter en forrykende avslutning på en ellers dårlig dag for Larvik Håndballklubb.

Trekningen tirsdag avgjør hvem Larvik møter i kvartfinalene de to første helgene i mars.

Höör slo Zalau 30-19 og ga Larvik mulighet til å vinne gruppa hvis de tok poeng mot tsjekkerne. Banik Most har tapt alle fire kampene mot de to andre lagene i gruppa, men mot Larvik ble det jevnt hele veien i begge kampene.

Etter å ha slitt til langt ut i 2. omgang gikk Larvik fra 21-25 til 27-25 i løpet av drøyt ti minutter da det hele skulle avgjøres.

– Jeg føler at vi ikke lignet på oss selv i 1. omgang. Vi ble enig om å gjøre noe med det i pausen, men det virker som om spillet fra 1. omgang hang igjen utover i 2. omgang til vi fikk hull på byllen. Da ble vi mer samlet som et lag og jublet for hverandre. Forsvaret ble tettere og vi jobbet mer kollektivt. De ti siste minuttene var virkelig gøy i dag. VI må finne ut av hva som skal til for at vi skal spille slik fra start, sa Emilie Christensen til larvikhk.no etter kampen.

Kristine Breistøl og Maria Hjertner rundet begge sesongens 100. mål, mens Hege Løken og Marie Duvholt Kaspersen fikk sine debuter i EHF Cup.

Tirsdag trekkes gruppevinnerne mot en toer fra en annen gruppe.

Gruppevinnere: Lada, Kastamonu, Larvik.

Toere: Vipers, Viborg, Zalau.

Begge kampene i gruppe A spilles søndag. Brest, Craiova og Kuban har alle seks poeng før siste kamp.

Byåsen røk ut av turneringen lørdag, etter nytt tap for Viborg. For Mari Molid og Randers ender den internasjonale delen av sesongen søndag. De havner sist i gruppe A uansett resultat hjemme mot Craiova.

Larviks målscorere: Thea Mørk 6, Tamires Araujo 6, Kristine Breistøl 5, Maria Hjertner 5, June Andenæs 4, Cassandra Tollbring 3, Emilie Christensen 3, Mari Finstad Bergum 2.