Aldri scoret så mye – Larvik

Aldri scoret så mye

Maria Hjertner har aldri scoret så mye på elitenivå som i denne første sesongen i Larvik. I 32-28-seieren over hennes tidligere klubb perset hun i antall scoringer både i eliteserien og totalt.

Seieren var viktig foran helgens første kvartfinale i EHF Cup mot Viborg i Danmark, men det svingte veldig mot Byåsen.

– Det var en god gjennomkjøring før kvartfinalen i EHF Cup, og vi møtte et bra Byåsen-lag. Vi har vært vant til to kamper i uka og nå var det to uker siden forrige kamp. Det var fint å få denne før kvartfinalen til helga, sa Maria Hjertner etter kampen.

I sin første Larvik-sesong satte Maria Hjertner onsdag personlig bestenotering både i antall mål i eliteserien og totalt i alle turneringer innenfor samme sesong, med fem mål mot sin tidligere klubb. Og sesongen er enda ikke ferdig.

– Det svingte veldig i dag, men vi var foran hele tiden. Vi følte vi hadde kontroll på det, men det ble spennende.

Hun har møtt sin tidligere klubb noen ganger nå, men det føles selvfølgelig fortsatt litt spesielt.

– Jeg var mye roligere i dag enn sist. Det var verre å spille i Nidarøhallen. Da var jeg mer nervøs. Det er klart det er litt ekstra spennende, men i dag gikk det greit.

Det var ikke bare Hjerter som kunne juble ekstra ved scoringene sine onsdag. Kristine Breistøl, som i forrige kamp rundet 200 kamper i alle turneringer for Larvik, rundet nok en gang 200 – denne gang antall mål i eliteserien. Denne sesongen kommer hun til å nå sitt høyeste scoringsantall i løpet av én sesong på elitenivå.

27-23-scoringen hennes var for øvrig Larviks 1000. scoring denne sesongen.

Larviks målscorere: Thea Mørk 9 (3), Kristine Breistøl 6, Maria Hjertner 5, Tine Stange 4, June Andenæs 3, Emilie Christensen 3, Cassandra Tollbring 1, Tamires Araujo 1.

Guro Rundbråten møtte sin makker neste sesong, Yasminee Gluić, etter kampen. Foto: Svein André Svendsen