Spiller for fremtiden – Larvik

Spiller for fremtiden

Bakspiller Karoline Lund har signert en toårskontrakt med Larvik Håndballklubb. Rælingen-jenta blir den tredje spilleren fra Aker Topphåndball som går til Larvik.

Tonje Roth Berglie og Mathilde Rivas-Toft kom fra Aker foran inneværende sesong.

18-åringen fra Rælingen ble født på dagen ni år etter at Larvik Håndballklubb ble stiftet og er en del av juniorlandslaget der Mari Finstad Bergum er lagkaptein.

– Jeg er veldig glad for å ha signert for Larvik. Jeg synes treningsopplegget virker spennende og det er en klubb med lange tradisjoner, så det ser jeg frem til. Jeg gleder meg til å lære av de mer etablerte spillerne, sier Karoline Lund til larvikhk.no.

– Jeg håper å bidra som treer i forsvar. Jeg håper også å kunne bidra med litt skytterkraft, sier bakspilleren.

Hittil i sesongen har det blitt 81 mål på 17 kamper.

– Jeg har hatt en god sesong i Aker. I begynnelsen av sesongen sto jeg mest forsvar, men i det siste har jeg fått mer tillit i angrep. Jeg ønsker å være en toveisspiller. Jeg har tatt mange steg, men det er fortsatt mye å utvikle. Det håper jeg å gjøre i Larvik, sier hun.

– Til nå har Vigdis Holmeset har vært en viktig sparringspartner for meg, ettersom hun både er på skolen (Wang), i klubben og på juniorlandslaget.

Nå er Geir Oustorp er i trenerteamet for juniorjentene, som var samlet i Skien for to uker siden. Der er også Lene Rantala engasjert som målvaktstrener. Dermed vil nykommeren fortsette å ha trenere hun kjenner både i klubb og juniorlandslag.

– Jeg har jo kjennskap både til Geir Oustorp og Lene Rantala etter at de kom inn som trenere på juniorlandslaget. De er to dyktige trenere jeg kan lære masse av, sier hun.

Karoline Lund har spilt 46 kamper for juniorlandslaget og scoret 71 mål.

Geir Oustorp omtaler Karoline Lund som en spiller for fremtiden som klubben kan nyte godt av allerede fra sesongstart.

– Da vi kikket på hvilke spillere vi hadde i stallen, så vi at vi manglet en venstre bakspiller. Tine Stange har vært skadeutsatt i flere år og Karoline kan gå litt i lære hos henne. Vi trenger også litt mer fysikk i forsvaret vårt. Karoline Lund er 1,85 høy. Det er en bra størrelse i midtforsvaret, sier Oustorp.

– I det siste har hun har fått det ordentlig til i Aker og fått mer tillit fremover på banen. Hun har laget mange mål, særlig etter jul. Vi får en fysisk robust spiller med god rekkevidde og et godt skudd. Hun kommer til å gå bra inn i laget vi holder på å snekre nå, sier han.

For ett år siden, Karoline Strømberg (t.v.) og Karoline Lund fotograferes sammen med Gro Hammerseng-Edin etter seriekampen i Larvik. Foto: Svein André Svendsen