Tapte første kvartfinale – Larvik

Tapte første kvartfinale

Viborg ledet på det meste med åtte mål og vant til slutt 28-21 over Larvik i det første kvartfinaleoppgjøret i EHF Cup i Danmark lørdag.

I en målfattig førsteomgang, der ingen av lagene passerte tosifret antall mål, lå Larvik under 1-7 og måtte ta i bruk litt akrobatikk for å score. Etter mange skudd rett på keeper tro Larvik til med en flyver da Thea Mørk startet opphentingen med Larviks andre scoring i kampen.

For hvilken opphenting det ble inn mot pause! Fra 1-7 til 8-9 i omgangens siste 12 minutter. Larvik-skuddene satt bedre i Viborg Stadionhal og Larvik fikk ristet av seg den dårlige starten.

De to tidligere Champions League-vinnerne møttes for 13. gang i denne første kvartfinalekampen i EHF Cup. Samtlige tidligere møter har vært i Champions League, og det er tre år siden forrige gang lagene spilte mot hverandre.

Etter pause utliknet Kristine Breistøl til 9-9 og 11-11 på straffe. Men derfra tapte Larvik de neste 12 minuttene 2-10! Starten på 2. omgang ble ikke bedre enn i den første, men Larvik maktet ingen ny opphenting. Viborg ledet 21-13 etter halvspilt 2. omgang og holdt god avstand til Larvik kampen ut. Tine Stange ble kåret til Larviks beste spiller i kampen.

Sammenlagtvinneren av denne kampen møter vinner av Vipers/Brest i semifinalen.

Første møte i de tre andre kvartfinalene ble også spilt lørdag, med følgende resultat: Craiova–Lada 23-25, Vipers–Brest 26-17 og Zalau–Kastamonu 29-28.

Returkampen spilles i Boligmappa Arena Larvik lørdag 10. mars kl. 17.00.

Larviks målscorere: Kristine Breistøl 6, Tine Stange 4, Thea Mørk 4, Emilie Christensen 3, Cassandra Tollbring 2, June Andenæs 1, Maria Hjertner 1.