Utslått etter nytt tap – Larvik

Utslått etter nytt tap

Larvik Håndballklubb er ute av EHF Cup etter tap 26-27 i kvartfinalen for Viborg lørdag kveld, sammenlagt 47-55.

Allerede etter åtte minutter måtte skadeutsatte Tine Stange konstatere skade i det høyre kneet. Det ble dermed tidlig dusj for henne og kalddusj for resten av laget da kampen var ferdig og Larvik Håndballklubbs Europaeventyr er over for denne gang.

– Vi fikk aldri noen flyt i spillet i dag. Bakover var det periodevis okei, men så er det andre perioder der vi bommet helt. Vi fikk ikke noe kontinuitet i spillet vårt. Vi skal vinne på hjemmebane. Det var veldig skuffende. Tine Stange ble skadet, vi er ikke så mange spillere igjen. Nå får vi konsentrere oss om serien, så får vi restituere godt mellom hver kamp og jobbe bedre på trening, sier Kristine Breistøl.

Bakspilleren har aldri scoret så mange mål for Larvik i løpet av én sesong som denne. Hun hadde 126 forrige sesong og allerede før halve mars har gått, passerte hun det antallet mot Viborg lørdag. Hun avsluttet de internasjonale kampene med åtte mål som toppscorer mot danskene.

Nå må hun finne nettmaskene mot norsk motstand resten av sesongen.

Larviks målscorere: Kristine Breistøl 8, Maria Hjertner 5, Emilie Christensen 4, June Andenæs 3, Mari Finstad Bergum 2, Guro Rundbråten 1, Tine Stange 1, Cassandra Tollbring 1, Tamires Araujo 1.

Tine Stange får undersøkt kneet av Guro Horten Solberg. Foto: Svein André Svendsen

Fortsatt norsk i semifinalen

Vipers representerer de norske fargene videre i EHF Cup. Laget tapte i Frankrike, men vant sammenlagt 55-51 og skal spille semifinale mot Viborg i april.

I den andre semifinalen er Craiova klare. Etter å ha tapt hjemme forrige helg, vant de overraskende borte over sterke Lada i returoppgjøret og går til semifinale med 49-48 sammenlagt. Motstander blir klar søndag, når Kastamonu–Zalau spilles.

Det ble ikke tre møter på en uke i april for Larvik og Vipers. Isteden skal Vipers nå spille semifinale mot Viborg helgene før og etter toppkampen mot Larvik i eliteserien, onsdag 11. april i Aquarama.

– Det som gjelder for oss nå som vi er ute av E-cup er å vinne resten av kampene i serien. Vi må bruke alt til vår fordel. Nå får vi ikke kamp helgen før Vipers-kampen eller helgen mellom Vipers og Storhamar, sier Kristine Breistøl.

Slik blir semifinalene: Zalau/Kastamonu–Craiova, Viborg–Vipers.