Hekta på håndball – Larvik

Hekta på håndball

Linda Waal fra Ulefoss har vært hekta på håndball bestandig. Da familien skulle kjøpe elbil var kriteriet at hun kunne kjøre til kamp i Larvik og komme seg hjem igjen uten å lade!

De siste fem årene har hun sett Larvik-kamper så ofte hun får til. Hun pleier å ta med familien på kamp.

– Jeg prøver å fylle opp bilen når vi drar på kamp. Jeg er på alle kamper i helgene. Det er ikke så lett å få til på onsdagene, når jeg jobber til halv fem og er spinning-instruktør til halv sju. Men vi var på Byåsen-kampen forrige onsdag. Det er litt lettere når det er TV-kamp som sendes 20.30, sier hun.

Waal har spilt håndball selv og alltid vært veldig interessert i sporten. Hun var til stede da Tonje Larsen debuterte på landslaget, har fulgt med når landslaget har spilt og lest alt som står i avisene. Karoline Dyhre Breivang var favorittspilleren og hun har fulgt Larvik tett siden 2005, da Breivang begynte i klubben.

– Jeg liker alle sammen, men det var hun som gjorde at jeg begynte å følge med Larvik. Nå er det Tine Stange som er favorittspilleren. Det var veldig leit med skaden nå sist, for det skjer noe med dynamikken når hun kommer på banen, synes den ivrige supporteren.

– Det er noe med stemningen som fascinerer meg. Larvik er et så fantastisk lag. Uansett hvem de møter behandler de alle med respekt. Det spiller ingen rolle om det er Győr eller Oppsal som står på motsatt banehalvdel. Jeg synes måten spillerne oppfører seg på er fantastisk. De har vært ydmyke hele tiden og det er holdningen fra spillere, trenere og ledere i Larvik som appellerer til meg, skryter Waal.

Hun er imponert over den lojaliteten som har vært i klubben. De fleste spillerne blir der veldig lenge.

– Det er ganske unikt. Den måten de har stått frem på og vært i Europa-toppen i så mange år, det er ikke lett å få til, men det har de klart i Larvik Håndballklubb, sier hun.

I starten var hun kun mer sporadisk på kamper, men så spurte mannen hennes hvorfor hun ikke dro oftere på kamp, når hun var så ivrig. Det tar en time og et kvarter fra Ulefoss til Larvik med elbilen vinterstid.

Da de skulle kjøpe elbil lo selgeren godt da han hørte kriteriet fra håndball-supporteren. Elbil ble det, og nå er hun på kamp så ofte som mulig. Også supporterturer med Euroreiser har hun blitt med på i vår, både til Sverige og Danmark.

– Hele støtteapparatet rundt klubben er så hyggelig, her er alle velkommen. Det setter jeg stor pris på, sier hun.