Thea takker for seg – Larvik

Thea takker for seg

Thea Mørk forlater Larvik Håndballklubb etter sesongslutt. Sesongens lagkaptein har vært i Larvik i åtte sesonger og nå går ferden videre til København i Danmark.

 

Kantspilleren har til nå spilt 254 kamper og scoret 594 mål for Larvik Håndballklubb.

Dermed vil hun ende blant de 20 beste i klubbens historie både når det gjelder antall kamper og mål. 254 kamper gir henne i øyeblikket en 17. plass på Larviks historieliste, mens 594 mål er kun fem mål bak nummer 20.

– Larvik har vært mitt andre hjem. Det blir veldig rart å flytte fra Larvik etter åtte år. Jeg føler nesten at jeg skal flytte hjemmefra på ny, sier Thea Mørk til larvikhk.no.

På sin Instagram-profil takker Thea for de åtte årene ved å skrive at hun er ydmyk, stolt og glad for alt de fantastiske årene i Larvik har gitt henne.

Nå håper hun å vokse i København, både som spiller og person. I København skal hun spille med nummer 4 på ryggen de tre neste sesongene.

– Jeg synes det er litt trygt med lang kontrakt. Det er enklere å forholde seg til og jeg får sjansen til å prøve meg skikkelig, sier hun.

26-åringen var en av fire kontinuitetsbærere som hadde mer enn én sesong i klubben foran inneværende sesong. Ettersom Kristine Breistøl går til Esbjerg blir det nå kun Tine Stange og Linn-Kristin Riegelhuth Koren som er igjen fra forrige sesong.

– Thea er en meget allsidig ving. Hun er teknisk dyktig og har et variert skuddrepertoar. Vi får også en veldig god forsvarsspiller i Thea, sier trener Claus Mogensen til klubbens nettside.

Thea Mørk kom til Larvik i den gylne sesongen 2010/11 og kan se tilbake på seier i Champions League, sju seriemesterskap, sju Norgesmesterskap og sju sluttspillseire med Larvik Håndballklubb – i tillegg til debuten på landslaget i oktober 2016.

I slutten av mars spiller hun EM-kvalifisering for Norge i Kroatia og Nadderud Arena.

Larviks nummer 19 kom på årets lag i eliteserien 2016/17, kanskje hennes beste sesong i Larvik-trøya.