Får selskap av Fana – Larvik

Får selskap av Fana

Emilie Christensen jublet over to viktige poeng etter seier over Molde i eliteserien onsdag kveld, men også over at hennes tidligere klubb Fana er klar for eliteserien neste sesong.

– Så bra! Det har vært unntakstilstand i heimen i fem dager nå. Det er bra, med så lite ressurser. Det blir spesielt å møte de neste sesong, sa Emilie Christensen, som spilte fire sesonger i Fana i perioden 2009–2013.

For første gang er et lag fra Fana klar for eliteserien. Bergen får to lag i eliteserien for første gang siden Bjørnar var oppe i 2006/07. I forrige uke ble også Skrim klar for eliteserien neste sesong. Fire runder før slutt har ingen lag formelt rykket ned, men det spøker naturlig nok for Glassverket og Stabæk, som har ligget under streken lenge.

– Det var bra i dag. Førsteomgangen var kjempebra, vi spiller med mer glede enn vi har gjort på lenge og det var mer kollektivt bra bakover. Da er det gøy å spille underholdende håndball, sa Christensen.

Mari Finstad Bergum ble båret av banen tidlig i 2. omgang etter en overtråkk.

Thea Mørk satte seks straffekast og kom dermed opp i 600 scorede mål totalt for Larvik Håndballklubb.

Vipers’ kamp mot Gjerpen onsdag ble utsatt på grunn av akutt sykdom hos flere Vipers-spillere. Dermed ble det for første gang denne sesongen tabelltopp for Larvik, som har en kamp mer spilt enn sørlendingene.

Det var fem brasilianere i aksjon i Larvik onsdag kveld. Molde forsterket med to brasilianske spillere i vinter, landslagsspiller Dayane Pires da Rocha og Mariane Fernandes ble hentet til klubben som fra før hadde brasiliansk målvakt i Caroline Martins.

Larviks målscorere: Tonje Roth Berglie 7, June Andenæs 6, Kristine Breistøl 6, Thea Mørk 6 (6), Maria Hjertner 4, Mari Finstad Bergum 2, Cassandra Tollbring 2, Emilie Christensen 2, Tamires Araujo 1.