Moen til Ungarn – Larvik

Moen til Ungarn

Tor Odvar Moen blir ny hovedtrener i ungarske Siófok neste sesong, der ambisjonen er å bli en fast deltaker i E-cup og på sikt utfordre om en Champions League-plass.

Tor Odvar Moen er i ferd med å fullføre sin tredje sesong som Larviks hovedtrener. Han har vært en del av Larviks trenerapparat de 11 siste sesongene, siden 2007. Før det var han assistenttrener fire ganger mellom 1994 og 2000. Han har over 600 kamper på Larvik-benken.

Han har hatt mange forskjellige funksjoner i Larvik Håndballklubb i tillegg til trenergjerningen. De neste tre sesongene har han kontrakt med Siófok, som ligger ved Balaton-sjøen – et populært feriested for ungarerne.

– Da jeg hørte hvordan de tenkte og hvordan de ønsket å bygge klubben fremover, merket jeg ganske raskt at dette var noe jeg kunne kjenne igjen og hadde lyst til å jobbe med. Jeg møtte fine folk i klubben som hadde samme tankegang som meg på hvordan dette skulle gjøres både på og utenfor banen. Allerede dagen etter jeg snakket med de tenkte jeg at dette har jeg lyst til å gjøre, sier Tor Odvar Moen til larvikhk.no.

Moen var hovedtrener da Larvik Håndballklubb skrev seg inn i håndballhistorien med gullskrift da klubben løftet Champions League-troféet. Han tok over like etter nyttår i 2011 da Karl Erik Bøhn måtte forlate klubben.

Larviks suksesstrener fikk ikke forlenget kontrakten i Larvik HK etter 2017/18 og overlater roret til Geir Oustorp.

Gullet i Champions League rager naturlig nok høyest. I tillegg har han vært med på å vinne Cupvinnercupen, 11 seriegull, 11 NM-gull og 11 sluttspillseirer med Larvik.

Tidligere tok han sammen med Bård Tonning Runars herrelag til tre titler, serie- og NM-gull i 1995/96 og sluttspillet i 1996/97.