Vant med ett i Bergen – Larvik

Vant med ett i Bergen

Det ble spennende til siste slutt i Haukelandshallen, da Larvik vant 29-28 i siste minutt av eliteserieoppgjøret mot Tertnes og beholdt tabelltoppen.

Forrige helg sikret Larvik seg medaljer denne sesongen, men valøren gjenstår å finne ut av. Tre runder før slutt (fire for Vipers) topper Larvik igjen tabellen foran Vipers, som slo Storhamar 36-30 i Kristiansand tidligere søndag.

Nå kan Larvik ta påskeferie på tabelltoppen de overtok i Vipers’ sykefravær i forrige serierunde. Frem til påske er det EM-kvalifisering for landslaget, der Emilie Christensen og Thea Mørk skal i aksjon.

Tertnes var nummer fire på tabellen før denne serierunden. Tidligere Larvik-spiller Vilde Ingeborg Johansen har imponert for blåtrøyene denne sesongen. Linjespilleren står med nest flest scoringer for Tertnes så langt denne sesongen og var nok en gang god mot Larvik.

Vipers tapte i Haukelandshallen i oktober, og Tertnes var ivrige på en ny skalp i beltet. Tross mange tekniske feil klarte hjemmelaget å henge på Larvik gjennom hele 2. omgang. Flere ganger var de kun ett og to mål bak, og halvannet minutt før slutt kom de helt opp på uavgjort 28-28.

Da scoret Tonje Roth Berglie og Guro Rundbråten reddet det neste skuddforsøket fra hjemmelaget. Det var avgjørende for at Larvik dro i land seieren i Vestlands-hovedstaden.

Emilie Christensen ble kåret til banens beste spiller.

Stabæk slo Glassverket 29-26 søndag kveld. Bæringene beseglet dermed skjebnen for Glassverket, som må ned en divisjon. Lagene over streken tok poeng søndag, så Stabæk har nå fire poeng opp til kvalifiseringsplassen, som Sola overtok etter tap for Molde.

Larviks målscorere: Maria Hjertner 6, Emilie Christensen 6, Thea Mørk 5, Kristine Breistøl 3, Tamires Araujo 3, June Andenæs 2, Tonje Roth Berglie 2, Cassandra Tollbring 2.