Fikk ikke spille ferdig – Larvik

Fikk ikke spille ferdig

Juniorjentenes VM-kvalifisering i Serbia ble stoppet etter én kamp. Geir Oustorp er i trenerteamet for laget, som måtte reise hjem uten å ha fått spille ferdig.

Norges Håndballforbund opplyser på sine nettsider at de er informert av det europeiske håndballforbundet (EHF) om at helgens VM-kvalifisering nå er avlyst. Dette skyldes sikkerhetsmessige vurderinger gjort av den serbiske staten.

– Dette er en meget spesiell situasjon, sier generalsekretær Erik Langerud til handball.no. Fredag ble kampen mellom Serbia og Kosovo avlyst da Serbia ikke møtte til kamp. Serbia ble dermed diskvalifisert fra videre deltakelse. Norge på sin side fikk en fin start på turneringen med seier 32-23 over Slovakia, og tok dermed et langt skritt mot VM-deltakelse.

Dette resultatet blir stående, mens de to andre kampene må spilles senere. Neste internasjonale uke er i mai. Mesterskapet spilles 28. juni til 16. juli.

Geir Oustorp og laget, der blant annet kommende Larvik-spiller Karoline Lund spiller, måtte dermed reise hjem lørdag istedenfor mandag. Mari Finstad Bergum er lagkaptein for laget, men måtte melde forfall etter overtråkket i kampen mot Molde.

– Arrangementet ble flyttet til OL-anlegget i Serbia. Det er et lukket område, der vi har bodd siden torsdag. Vi spilte uten tilskuere og media til stede. Vi bodde alle tre lagene sammen, og har fått trent og spist godt. Dette er storpolitikk, så vi har forholdt oss til beskjedene vi har fått, sier Geir Oustorp til larvikhk.no på vei hjem lørdag kveld.

Det ble bestemt at det ikke skulle være flagg eller nasjonalsanger eller noe rundt kampene i OL-anlegget.

– Vi sang «Ja, vi elsker» for oss selv i garderoben, slik at vi fikk den riktige stemningen. Vi i laget har holdt fokus på det vi kan gjøre noe med, og det er å vinne håndballkamper. Vi ønsker oss til VM, så det var viktig for oss å vinne kampen, sier han.

Kun ett lag fra gruppen får delta i sommerens VM i Ungarn.

Norges Håndballforbund beklager situasjonen som nå har oppstått, og avventer videre beskjed fra EHF om hvordan VM-kvalifiseringen skal gjennomføres.