Seier ga EM-plass – Larvik

Seier ga EM-plass

Emilie Christensen og Thea Mørk fikk mye spilletid da Norge sikret plass i EM etter seier 33-27 over Kroatia i Nadderud Arena søndag.

Emilie Christensen måtte overta playmaker-rollen i 2. omgang etter at Stine Bredal Oftedal tråkket kraftig over rett før pause.

– Det ga muligheter for meg. Jeg er fornøyd med spillet mitt, men jeg merket at det var annerledes enn jeg er vant til fra Larvik. Jeg fikk tips og støtte fra benken. Det var gøy å spille og stemningen i arenaen var fantastisk. Det hadde vært rått om vi kunne få samme stemning i Larvik når den siste kvalifiseringskampen spilles i juni, sa Emilie Christensen til larvikhk.no etter kampen.

Etter seks landskamper i utlandet, var det endelig duket for landskamp på norsk jord for Thea Mørk. Hun ble heiet frem av tvillingsøster Nora fra tribuneplass.

– Det var kjempegøy. Jeg koste meg skikkelig, klarte å slappe av, nyte det og var fokusert, så nå er jeg veldig glad, sier hun.

Mens Thea Mørk forsvinner fra Larvik etter sesongen, vil Mari Molid være Larvik-spiller når EM spilles i Frankrike i desember. Hun får en tjuvstart på sin gamle hjemmebane med landslaget i den siste kvalifiseringskampen.

– Det å ta steget til Larvik vil være positivt også for meg på landslaget. Det viktigste for meg er å få være en del av det gode treningsmiljøet i Larvik. Det er viktig for å bli best mulig, sier Molid.

Etter bortekamp mot Ukraina avslutter det norske landslaget kvalifiseringen 2. juni mot Sveits kl. 18.15 i Boligmappa Arena Larvik.

– Det blir artig å komme tilbake til Larvik og spille kamp der. Jeg føler at jeg kommer hjem igjen, ettersom jeg har spilt der og skal tilbake, sier hun.

Mari Molid. Foto: Svein André Svendsen
Emilie Christensen og Thea Mørk. Foto: Svein André Svendsen