Spennende serieinnspurt – Larvik

Spennende serieinnspurt

Onsdag starter serieinnspurten! Da venter Oppsal på motsatt side i Boligmappa Arena Larvik, før serien avsluttes mot de to andre som tar medalje, borte mot Vipers 11. april og hjemme mot Storhamar 18. april.

Larvik Håndballklubb har vært skadeplaget og i praksis hatt et helt nytt lag denne sesongen, men tre kamper før slutt kan klubben fortsatt bli seriemester. Faktisk kan alle tre lagene som tar medalje bli seriemester. Det er lenge siden serien har vært så jevn og spennende.

Emilie Christensen og Thea Mørk brukte starten av påsken til å bli EM-klare med landslaget. Påskeferien var sårt tiltrengt for noen til å pleie skader. Hege Løken er med igjen, etter å ha vært lenge ute. Mari Finstad Bergums ankel er fin igjen, men hun har i likhet med hovedtrener Tor Odvar Moen vært syk.

– Det er ikke mer enn tre uker siden Oppsal tok poeng hjemme mot Vipers. Vi vant med kun ett mål der, så det er et bra lag. Vi må stå på for å vinne, sier Geir Oustorp.

Kampen spilles kl. 18.30 i Boligmappa Arena Larvik.

Hva med de andre topplagene? Rett før påske ble det kjent at Kenneth Gabrielsen gir seg som trener etter denne sesongen og overlater Vipers til tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad fra kommende sesong. Kristiansand-laget kan i likhet med Larvik avgjøre serien til sin fordel ved å vinne de nødvendige kampene. Vipers får en ekstra kamp to dager før siste serierunde, mellom semifinalen i EHF Cup og avslutningen mot Sola. Det er fordi hjemmekampen mot Gjerpen ble avlyst på grunn av sykdom i Vipers-leiren etter Frankrike-turen i kvartfinalen.

Storhamar ligger på tredjeplass tre runder før slutt, tre poeng bak Larvik og poenget bak Vipers. Hvor mye som står på spill når de to møtes i siste serierunde gjenstår å se.

Tabellen i eliteserien kvinner

Når serien er slutt og Champions League-plassen delt ut, starter sluttspillet. I kampen om den nest høyest rangert E-cup-plassen er det naturlig nok en fordel å bli nummer to i serien. De to beste lagene fra serien kan ikke møtes før i finalen i sluttspillet. Vinneren av sluttspill får den nest høyest rangerte E-cup-plassen, og hvis seriemesteren vinner sluttspillet vil den andre finalisten få den plassen.