Flytter rekruttlaget – Larvik

Flytter rekruttlaget

Larvik Håndballklubb skal neste sesong samarbeide med Larvik Turn om rekruttlaget. Samarbeidsavtalen ble formelt undertegnet i pausen i kampen mot Oppsal onsdag kveld.

– Avtalen omfatter flere elementer, hovedsaken er et samarbeid om rekruttlag (J18) og Larvik Turns 3. divisjonslag, forteller Larvik HKs daglige leder Bjørn Bjune.

Dermed er samarbeidet tilbake hos en av de opprinnelige moderklubbene til Larvik Håndballklubb. Avtalen ble signert av Larviks styreleder Cathrine Svendsen, Anders Berge Rødjordet, leder i Larvik Turns håndballgruppe og leder i Turns hovedforening, Geir Anton Haga.

Da Larvik HK ble stiftet var det ikke anledning for overbyggingsklubber å stille lag i aldersbestemte klasser. Et vedtak på håndballtinget i 2005 endret på det. Larvik HK valgte å etablere rekrutteringslag i aldersbestemte klasser fra sesongen 2005/06. Klubben hadde rekruttlag i 2. divisjon i tillegg til J20- og J18-lag.

Fra sesongen 2007/08 ble rekruttlaget og yngrelagene overlatt til Larvik Turn. Larvik Turn rykket opp i 1. divisjon allerede i den første sesongen, men måtte trekke laget høsten 2008. Fra og med sesongen 2018/19 er rekruttlaget tilbake i Larvik Turn, etter en periode i samarbeid med andre klubber.

Larvik Håndballklubb var en ren eliteserieklubb med kun ett kvinnelag fra 2008 til 2010. Høsten 2010 startet et toårig samarbeid med Runar om et lag i 2. divisjon og klubben fikk igjen J18-lag i eget navn.

I fire sesonger, fra 2013/14 til og med inneværende sesong, har dette samarbeidet vært med Fram. 2. divisjonslaget spilte i Frams navn, mens de aldersbestemte lagene spilte som Larvik Håndballklubb.