Fokusere på å ta sølvet – Larvik

Fokusere på å ta sølvet

– Vipers var bedre enn oss i dag og vant fortjent til slutt, sa Larviks hovedtrener Tor Odvar Moen etter at Vipers hadde vunnet 31-27 i seriefinalen. Men han vil bruke den gode prestasjonen til å ta sølvet neste onsdag.

Lagene fulgte hverandre frem til pause i Aquarama, men etter hvilen ble forskjellen tydelig. Hjemmelagets Kari Brattset var i det umulige hjørnet og satte 10 mål på 11 skudd.

– Vi gjorde en veldig god førsteomgang og jeg synes vi spilte opp mot det vi kan forvente av denne gjengen nå. Det var en periode vi mistet ballen veldig lett og da straffet de oss nådeløst. Men prestasjonen er god, sesongen sett over ett. Da september var over var det ikke mange som trodde vi skulle stå her og kjempe om seriegullet, sier Moen.

Larvik har aldri tapt tre seriekamper og likevel blitt seriemester. Forrige gang Larvik tapte tre seriekamper var i 1995/96, da endte klubben på 3. plass. Hvilken medalje Larvik får denne sesongen avgjøres hjemme neste onsdag mot Storhamar. Etter kampen får begge lag utdelt medaljene.

– Vi leverte en prestasjon som vi kan bruke neste onsdag mot Storhamar. Med det nivået vi lå på i dag skal vi kunne slå Storhamar. Vipers får gjøre det de gjør, så får vi fokusere oss om å ta sølvet og en viktig 2. plass, sier Moen.

Ekspertene delte ut gullet allerede før seriestart og et fullsatt Aquarama krevde seier over seriemesteren de siste 13 årene. Det er første gang Vipers vinner en seriekamp i Kristiansand mot Larvik. Forrige sesong var det Vipers som ble første lag på 18 år som slo Larvik i en seriekamp på hjemmebane. Vipers må kollapse helt og tape de to siste seriekampene for ikke å bli seriemestere. Allerede mandag kan de sikre gullet med poeng i den utsatte kampen mot Gjerpen.

Larviks målscorere: Kristine Breistøl 7, Thea Mørk 6, Hege Løken 4, June Andenæs 2, Mathilde Rivas-Toft 2, Cassandra Tollbring 2, Mari Finstad Bergum 1, Tonje Roth Berglie 1, Maria Hjertner 1, Emilie Christensen 1.