Sølv i bursdagsgave – Larvik

Sølv i bursdagsgave

Guro Rundbråten feiret bursdagen sin med å sikre sølvmedaljer i årets eliteserie. Seier 33-23 over Storhamar ble hennes femte sølv i serie og hennes tiende sølv totalt.

Et drøyt kvarter var gjestene delvis med på notene, men fra 9-9 gikk Larvik opp til 16-10 ved sidebytte, og etter hvilen var det aldri noe tvil om at Larvik skulle få sølvmedaljer etter kampen.

– Vi var med i gullkampen til siste slutt. Det er ingen her som liker å tape, så det var surt at gullet glapp. Det svei, men jeg er ganske stolt over jobben vi gjorde med å omstille og være klare til i dag. Det var ikke snakk om at Storhamar skulle få noe sølv i dag. Alle var på fra start og forsvaret var helt fantastisk. Vi hadde bestemt oss, sa Guro Rundbråten – som synes sølv var en veldig fin bursdagsgave.

Etter at Vipers sikret seriegullet mot Gjerpen mandag ble det en direkte kamp om sølvmedaljene i Larvik denne onsdagen. Begge lag fikk sine medaljer etter kampen.

Bente Aksnes fra Forbundsstyret i Norges Håndballforbund sto for medaljeutdelingen sammen med Cathrine Svendsen, styreleder i Larvik Håndballklubb. Gro Gulliksen fra NHF region sør delte ut blomster.

Det er første gang siden 2005/06 Larvik ikke scorer flest mål i eliteserien. Larvik vant serien i 2005/06, men Byåsen på 2. plass scoret flere mål. Denne sesongen er det seriemester Vipers som har flest scoringer, 698 mot Larviks 679.

Det er 20 år siden seriemesteren tapte poeng i flere enn to kamper. Byåsen ble seriemester med to uavgjort og to tap i 1997/98. Sola slo Vipers, som dermed endte med samme antall uavgjort og tap som Byåsen den gang.

I og med at seriegullet havnet på Sørlandet, får Vipers denne gang førstevalget av motstander i sluttspillet. De kan velge enten Gjerpen eller Oppsal. Deretter kan Larvik velge mellom Fredrikstad og den Vipers ikke har tatt av de to nevnte. Larvik får hjemmebane sist i kvartfinalen. Kampdatoer er 25. april (borte) og 29. april (hjemme).

Kun fem spillere har vært på banen i samtlige seriekamper denne sesongen, Guro Rundbråten, Cassandra Tollbring, Maria Hjertner, Emilie Christensen og Tamires Araujo. Kvintetten har spilt samtlige kamper denne sesongen.

Disse får sølvmedalje: Guro Rundbråten, Mari Finstad Bergum, June Andenæs, Marie Duvholt Kaspersen, Hege Løken, Mathilde Rivas-Toft, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Kristine Breistøl, Tine Stange, Martine Wolff, Thea Mørk, Tonje Roth Berglie, Cassandra Tollbring, Maria Hjertner, Emilie Christensen, Tamires Araujo, Gabriela Moreschi. Ledere: Tor Odvar Moen, Lene Rantala, Guro Horten Solberg, Geir Oustorp.

Larviks målscorere: Thea Mørk 8 (2), Kristine Breistøl 7, Hege Løken 5, June Andenæs 3, Maria Hjertner 3, Emilie Christensen 3, Tamires Araujo 2, Mathilde Rivas-Toft 1 (1), Tonje Roth Berglie 1.