Larvik valgte Fredrikstad – Larvik

Larvik valgte Fredrikstad

Valget falt på Fredrikstad da Larvik måtte velge mellom Fredrikstad og Gjerpen som motstander i kvartfinalen i sluttspillet.

I sluttspillet velger seriemesteren motstander først. For første gang på 14 år var det ikke Larvik som skulle foreta valget først, men måtte se hva Vipers valgte. Som sølvmedaljører hadde Larvik retten til å velge som lag nummer to.

Både Vipers og Larvik nevnte revansje da motstanderne ble valgt, og ingen ønsket Gjerpen som motstander etter den gode serieavslutningen. Dermed sto de igjen som laget Byåsen skal møte.

Slik ble utfallet av kvartfinalene:

Vipers–Oppsal

Larvik–Fredrikstad

Storhamar–Tertnes

Byåsen–Gjerpen

I alle rundene spilles det best av to kamper. Best rangerte lag fra eliteserien avslutter hjemme. Kampene i semifinalen spilles 25. og 29. april. Søndagskampen spilles altså i Larvik.

Når semifinalistene i sluttspillet er klare, kan de to høyest rangerte gjenværende lagene fra eliteserien ikke møtes.

I eliteserien ble Maria Hjertner Larviks toppscorer med 79 mål, tett fulgt av Thea Mørk (78) og Kristine Breistøl (77). Mens Maria og Kristine scorte sine mål på henholdsvis 22 og 21 kamper, brukte Thea Mørk kun 13 kamper på sine 78.

På hjemmebane hadde Larvik 599 tilskuere på kampene i snitt, som er femte best av elitelagene. Derimot endte Larvik på topp på bortestatistikken, med 1 116 tilskuere i snitt (12 284 totalt). Deretter fulgte Storhamar med 1 022 i snitt (11 249 totalt).

Seriemesteren hadde suveren flest tilskuere hjemme, 16 371 totalt, mens de var det tredje mest sette bortelaget med et snitt på 882, 9 709 totalt.