Tre mål på to minutter – Larvik

Tre mål på to minutter

To minutter etter at Larvik-jenta Marie Duvholt Kaspersen slapp til mot Fredrikstad, hadde hun scoret tre mål. Larvik vant 36-25 i den andre sluttspill-kvartfinalen.

Det betyr sammenlagt 73-45 og soleklart avansement til semifinalen for Larvik, som hvilte Thea Mørk, Kristine Breistøl og Guro Rundbråten i oppgjøret.

Hun slapp til på venstrekanten de siste ti minuttene og så bar det rett i kontra. Ikke bare én gang, men to på rappen. 31-20 og 32-20. Så satte hun like godt 33-20 fra kant og hadde fått markert seg skikkelig.

Forrige sesong scoret hun to ganger, begge i sluttspillet. Det toppet hun nå på under to minutter.

– Det var veldig gøy med tre kjappe mål da jeg kom utpå. Det har ikke blitt så mange minuttene på banen, men denne sesongen har det vært veldig gøy å trene på den måten jeg har gjort. Forrige sesong hadde jeg skolen ved siden av, nå har det bare vært håndball. Det har vært veldig lærerikt, sier Marie Duvholt Kaspersen.

Hun har fokusert mest på skuddrepertoaret og fått opp styrken.

– Jeg er litt usikker hvor jeg skal neste sesong, men jeg skal studere, sier hun.

Fredrikstad var Larviks motstander i sluttspillet for første gang og det ble en liten revansj fra tapet i serieåpningen. Trioen Mari Finstad Bergum, Mathilde Rivas-Toft og Tonje Roth Berglie hadde ikke spilt sluttspill for andre klubber før dobbeltmøtet mot østfoldingene.

Larvik er klar for semifinale. Første kamp er borte 6. mai, mens returkampen spilles hjemme 9. mai. Det er samme dato som det ekstraordinære årsmøtet.

Vipers gikk som ventet også videre. De vant 38-18 over Oppsal. Som seriemester velger Vipers motstander i semifinalen først. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra eliteserien kan ikke møtes i semifinalen. Vipers må dermed velge mellom Storhamar og vinner av Byåsen/Gjerpen, som spilles senere søndag. Det andre laget blir Larviks motstander.

Larviks målscorere: Mathilde Rivas-Toft 6, Cassandra Tollbring 6, June Andenæs 5, Hege Løken 4 (4), Maria Hjertner 4, Tamires Araujo 4, Marie Duvholt Kaspersen 3, Mari Finstad Bergum 2, Tonje Roth Berglie 1, Emilie Christensen 1 (1).