Moreschi til Romania – Larvik

Moreschi til Romania

Larviks brasilianske sisteskanse Gabriela Moreschi har signert for rumenske Magura Cisnadie.

Dermed har også målvakten funnet sin vei videre. Tidligere har det blitt klart at Thea Mørk går til København, Kristine Breistøl til Esbjerg og Tamires Araujo til Kisvárda.

Moreschi har skrevet under for én sesong for klubben fra Cisnadie, som har spilt i den rumenske eliteserien siden 2015.

– Magura Cisnadie ligger i øyeblikket på tredjeplass i den rumenske ligaen. Neste sesong skal de spille EHF Cup. De bygger et nytt lag med flere nye spillere, og det er en stor fordel for meg at det er fire brasilianske spillere i klubben fra før. Det blir en fin gjeng, og det hjalp med til å ta avgjørelsen. Vi skal ikke bare prestere godt på banen, men også trives sosialt, sier hun til larvikhk.no.

I tillegg rådet Brasils landslagssjef Jorge Dueñas henne til å spille der, både for å få mer spilletid og spille sammen med de andre brasilianske jentene.

Klubbtreneren hadde lagt merke til henne da hun spilte på landslaget og ønsket hennes internasjonale erfaring når laget nå skal spille EHF Cup.

– Jeg gleder med veldig og er veldig spent på tiden som kommer. Jeg har blitt lovet mer spilletid og den rumenske keeperen og jeg utfyller hverandre fint, sier den 1,90 høye målvakten.

Gabriela Moreschi sto én sesong i Flint før hun kom til Larvik og har rundet 100 kamper for norske klubber før hun setter kursen mot Romania.

– Jeg er veldig takknemlig for de to årene jeg har fått være i Larvik. Jeg har ikke spilt så mye, men vært i et veldig godt miljø. Her har vi alt, dyktige spillere og trenere og et godt opplegg rundt. Det har vært et fint sted å være. Nå skal jeg gi alt i resten av kampene for Larvik, sier 23-åringen.