Viste finaleform – Larvik

Viste finaleform

Larvik er i finaleform i sluttspillet. Søndag ble det hele 41-32 over Storhamar på bortebane i den første semifinalen i sluttspillet.

Storhamar passet på Kristine Breistøl fra start. De ønsket ingen reprise på hennes sju scoringer fra siste seriekamp. Det fikk de ikke, men Thea Mørk – som ble toppscorer med åtte mål i forrige møte – gjentok sine åtte mål denne gang. Samme antall hadde Mathilde Rivas-Toft, som etter kampen ble kåret til banens beste.

Det sto 11-11 etter 20 minutter. Det hadde vært helt jevnt til da, men etter en time out skjøt Larvik fart. Åtte mål fra fem forskjellige spillere ga Larvik pauseledelse 19-13 på Hamar.

Foruten de nevnte åttemålsscorerne, hadde Hege Løken feilfri skyting og sju mål. Det samme hadde Emilie Christensen, som også fikk spesialoppassing mot slutten av kampen. Tamires Araujo scoret fire på fire skudd fra linja, og med flere viktige redninger av Guro Rundbråten ble det en fin dag på Hamar for våre jenter.

Returkampen mot Storhamar spilles onsdag 9. mai i Boligmappa Arena Larvik.

Dagen før møtes Vipers og Byåsen, der sørlendingene leder 28-23 før returkampen.

Larviks målscorere: Mathilde Rivas-Toft 8, Thea Mørk 8, Hege Løken 7, Emilie Christensen 7, Tamires Araujo 4, Kristine Breistøl 2, Cassandra Tollbring 2, Mari Finstad Bergum 1, June Andenæs 1, Maria Hjertner 1.