Viktig for neste sesong – Larvik

Viktig for neste sesong

Seier 27-22 over Storhamar ga Larvik HK finaleplass i sluttspillet. Det sikrer klubben den nest høyest rangerte E-cup-plassen neste sesong, som de siste årene har vært kvalifisering til Champions League.

Etter to kamper ble differansen 68-54 mellom lagene i semifinalen i sluttspillet.

– Det var en stor gulrot å spille om den nest høyest rangerte E-cupplassen. Det er viktig i forhold til neste sesong. Det gir oss motivasjon til å trene inn mot neste sesong, sier Maria Hjertner.

Hun ble toppscorer returkampen i semifinalen. Nå blir det en ny duell mot seriemesteren til uka.

Første finalekamp spilles tirsdag 15. mai kl. 18.45. Det blir sesongens siste kamp i Boligmappa Arena Larvik denne sesongen, ettersom Vipers som seriemester får siste sluttspillfinale hjemme. Den andre finalekampen spilles 19. mai.

– Da vi ikke ble seriemestere, var det planen å sikre oss den nest høyest rangerte E-cupplassen. Da får vi en ny mulighet til å nå Champions League. Vi søker via Norges Håndballforbund om å bli med i det gjeveste selskapet, forteller Geir Oustorp.

Kristine Breistøl scoret fire mål mot Storhamar og har dermed like mange scoringer denne sesongen på elitenivå som hennes «pers» fra 2011/12 med Bækkelaget i 1. divisjon. Scorer hun fem mål i løpet av finalene, runder hun 500 totalt i Larvik-trøya før hun går til Esbjerg.

Fra tribunen fulgte neste sesongs spillere Sara Møller og Yasminee Gluić kampen.

Maria Hjertner nærmer seg også gamle scoringsrekorder. Hun mangler tre mål på sin rekord med Selbu for fire sesonger siden.

Larviks målscorere: Maria Hjertner 6, Kristine Breistøl 4, Tonje Roth Berglie 4, Cassandra Tollbring 4, Emilie Christensen 4, Mari Finstad Bergum 1, June Andenæs 1, Mathilde Rivas-Toft 1, Thea Mørk 1, Tamires Araujo 1.

Foto: Svein André Svendsen