Tapte også returen – Larvik

Tapte også returen

Larvik maktet ikke å hindre at Vipers også tok med seg sluttspill-tittelen i årets sesong. Vipers er femte norske klubb som har tatt den norske trippelen etter seier over Larvik i sluttspillfinalen.

Sørlendingene vant 40-28 og sikret dermed tittelen med klar margin, 69-50.

Kristine Breistøl avsluttet Larvik-oppholdet med sin scoring nummer 500 for klubben i sin aller siste kamp før ferden går til Danmark.

Thea Mørk avsluttet også med stil, hun var bare tre mål unna fjorårets scoringsantall, med 12 færre kamper å gjøre det på, denne sesongen. Hun har hatt en fantastisk stigning i antall scoringer de to siste sesongene – og et snitt på fem denne sesongen.

Etter opprykket til eliten i 1992 har det kun vært tre av 26 sesonger helt uten pokaler for Larvik Håndballklubb – den første, 1998/99 og denne.

I 1992/93 ble det 10. plass i serien. Det ga ikke plass i sluttspillet. I NM endte det i kvartfinalen. I 1998/99 ble det 5. plass i serien og det ble ikke arrangert sluttspill. Bækkelaget ble for sterke både i NM-finalen og kvartfinalen i Cupvinnercupen.

12 ganger har Larvik vunnet alt i Norge; serien, cupen og sluttspillet. Larvik var den fjerde klubben som vant den norske trippelen, men naturlig nok den klubben som har klart det suverent flest ganger. Vestar tok trippelen den første sesongen det var mulig (1976/77) og gjentok det sesongen etter. Byåsen og Gjerpen er de øvrige klubbene som tidligere har tatt alle titlene i Norge i samme sesong.

I 2010/11 vant Larvik HK alt de deltok i – serie, cup, sluttspill og Champions League – som første norske klubb. Den sesongen står i gullskrift i klubbens historie.

Sju år senere står de igjen uten en eneste tittel, men med imponerende sølv i både serie og sluttspill og semifinale i NM når laget bygges opp på nytt.

Larviks målscorere: June Andenæs 7, Thea Mørk 7, Mathilde Rivas-Toft 4, Cassandra Tollbring 3, Maria Hjertner 3, Mari Finstad Bergum 1, Hege Løken 1, Kristine Breistøl 1, Emilie Christensen 1.