Rett til gruppespill – Larvik

Rett til gruppespill

Larvik Håndballklubb fikk godkjent søknaden om oppgradering til Champions League, og EHF bestemte mandag at klubben starter direkte i gruppespillet neste sesong!

– Det er vi kjempefornøyd med, naturlig nok! Det var gøy for Larvik at vi fortsatt er med i det gode selskapet og selvfølgelig veldig motiverende og inspirerende for spillegruppa, sier trener Geir Oustorp.

– Nå har vi skaffet oss litt bedre tid i oppkjøringen og kan planlegge høsten, for nå vet vi hvordan det blir med kamper. Vi trenger ikke være i toppform den helga kvalifiseringen spilles, og uansett hvordan det går blir det også europeiske kamper etter nyttår. Nå gleder vi oss til trekninga, sier han.

Totalt 26 lag ønsket deltakelse i Champions League. Fire lag fikk godkjent sine søknader om oppgradering fra EHF Cup. 14 lag får direkte plass i gruppespillet, mens åtte lag kjemper om to ledige plasser. Blant utfordrerne finner vi Podravka, Champions League-vinner i 1995/96 og Craiova, som vant EHF Cup i våres.

Foruten Larvik, som vant turneringen i 2011, fikk Brest plass i gruppespillet, mens Bietigheim og Craiova starter i kvalifisering, melder EHF på sine nettsider.

Totalt fem tidligere vinnere – Győr (HUN), Buducnost (MNE), Larvik HK (NOR), Bucuresti (ROU) og Krim (SLO) – fikk plass i gruppespillet. De to danske nykommerne i turneringen, København og Odense, får også plass i gruppespillet.

Avgjørelsen ble tatt på EHF-kongressen i Glasgow, som startet mandag. Seedingen blir offentliggjort senere i uka. Trekning av kvalifiseringen foretas i Wien 27. juni kl. 11.00 og trekningen av gruppene kommer to dager senere, 29. juni kl. 12.30. Trekningene streames live blant annet på EHFs YouTube-kanal.

Women’s EHF Champions League 2018/19:
Klubber som deltar i gruppespillet (14):
Győri Audi ETO KC (HUN)
CSM Bucuresti (ROU)
Buducnost (MNE)
Rostov-Don (RUS)
Metz Handball (FRA)
København Håndbold (DEN)
Vipers Kristiansand (NOR)
Thüringer HC (GER)
RK Krim Mercator (SLO)
IK Sävehof (SWE)
FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
Odense HC (DEN)
Brest Bretagne Handball (FRA)
Larvik HK (NOR)
Qualifier 1
Qualifier 2

Klubber i kvalifiseringen (8):
MKS Perla Lublin (POL)
HC Podravka Vegeta (CRO)
Jomi Salerno (ITA)
Muratpasa BSK (TUR)
Super Amara Bera Bera (ESP)
ZORK Jagodina (SRB)
SCM Craiova (ROU)
SG BBM Bietigheim (GER)