Går glipp av VM – Larvik

Går glipp av VM

Mari Finstad Bergum går glipp av siste turen med juniorlandslaget. En kneskade gjør at det blir opptrening istedenfor junior-VM i Ungarn i sommer.

Larvik-trener Geir Oustorp, som også er i trenerteamet for juniorjentene, synes det er leit at Bergum ikke kan være med i mesterskapet. Til høsten bør hun være klar igjen.

– Hun er vår lagkaptein, så det er naturlig at vi kommer til å savne henne. Det betyr også at den andre Larvik-spilleren i troppen, Karoline Lund, kommer til å overta noen av hennes oppgaver i forsvar, sier han.

Larvik-spilleren fikk en smell i kneet i siste seriekamp mot Vipers og landet på kneet etter en dytt i juniorlandskampen mot Sverige under åpent skandinavisk mesterskap på Hamar lørdag. Dermed måtte hun av banen og mesterskapet må gå uten henne.

– Det var utrolig dårlig timing. Det ble brått slutt på juniorlandslaget, sier hun.

Årets mesterskap er det siste for juniorjentene. Neste sesong er de seniorspillere.

– Det vanlige går bra å gjøre med kneet, men det eksplosive fungerer ikke så bra. Det tar rundt seks uker å lege det, sier hun.

Denne uka er hun trener og bidrar ved det sosiale på håndballskolen, men så blir det mer tid til ferie og rehabilitering med kneet i sommer for henne.

Nå må hun følge med hjemmefra når resten av juniorlandslaget spiller VM.

– Det var stabilt mye høyere nivå enn vi har pleid i turneringene før mesterskap, så det så bra ut, sier hun.

Karoline Lund. Foto: Svein André Svendsen