– Sportslig tøft – Larvik

– Sportslig tøft

Budućnost, Metz og Odense blir Larviks motstandere i Champions League til høsten.

Det ble utfallet da trekningen ble foretatt i Wien fredag ettermiddag.

– Det ble sportslig tøft, men det visste vi det kom til å bli. Reisemessig blir det greit, og så er jeg glad vi har Budućnost i siste kamp borte. Det blir det siste vi gjør i høst, sier Larvik-trener Geir Oustorp til larvikhk.no.

Han ser på Budućnost, det eneste i pot 1 som ikke spilte Final 4, som det enkleste av de beste i pot 1. Metz regner han som det tøffeste fra gruppe 2. Det franske laget har gjort det bra de siste årene. – Fra pot 3 er nok Ferencváros det tøffeste laget, men Odense ikke så langt unna. De er det beste danske laget, sier han.

Spillesystemet er det samme som de siste sesongene. De tre beste i de fire gruppene går videre til hovedrunden. Larvik havnet i gruppe A, som krysser med gruppe B i hovedrunden. Gruppe B består av Rostov-Don, København, Sävehof og Brest.

Det laget som havner sist etter gruppespillet går til EHF cup.

Eduarda Amorim og Thierry Omeyer bisto i trekningen, der Vipers ble trukket i gruppe D med Bucuresti, Ferencváros og vinneren av Bietigheims kvalifiseringsgruppe.

Denne sesongen er Ungarn og Danmark de to beste nasjonene i rankingen. Neste sesong tar Romania over andreplassen på rankingen. Norge, som i år er på femteplass, faller én plassering til sjette.

Se etter #ehfcl i sosiale medier

Gruppe A: Budućnost, Metz, Odense, Larvik

Gruppe B: Rostov-Don, København, Sävehof, Brest

Gruppe C: Győr, Thüringer, Krim, kvalifiseringslag 2, der Craiova er toppseedet.

Gruppe D: Bucuresti, Vipers, Ferencváros, kvalifiseringslag 1, der Bietigheim er toppseedet.