Til Larvik med VM-sølv – Larvik

Til Larvik med VM-sølv

– Det er helt klart noe av det største jeg har opplevd! Det sier Larviks nyervervelse Karoline Lund om sommerens VM-sølv med juniorlandslaget.

19-åringen, som kommer fra Aker, synes VM-opplevelsen har vært høydepunktet hittil i karrièren.

– Særlig finalen, med rammen rundt kampen – 6500 tilskuere i en fullsatt Főnix Hall i ungarske Debrecen – i tillegg til at jeg har fått mer rutine og mesterskapserfaring, sier hun.

Før mesterskapet hadde laget ambisjon om å nå semifinalen. – Å ta sølv var over all forventning. Det er stort, synes hun.

Hun spilte mest forsvar, der hun hadde en sentral rolle.

– Jeg synes det var fint å ha den rollen. Det er litt likt den jeg hadde første halvdel av sesongen i Aker, så jeg er vant til å bytte forsvar/angrep. Generelt gjennom mesterskapet synes jeg vi fikk rullert bra på laget. Flere i gruppa hadde viktige roller.

Forsvarskjempen ønsker å være en toveisspiller, men på et landslag gjør hun det som er best for laget. Er det den rollen som bidrar på best mulig måte i gruppa, tar hun den. Hva så med Larvik?

– Jeg håper å kunne bidra begge veier, som treer bakover og med skuddkraft fremover. Jeg tar den rollen jeg får og bidrar med det som er best for laget, sier hun.

På juniorlandslaget ble hun trent av Vigdis Holmeset, treneren hennes fra Aker og Wang, i tillegg til sine kommende klubbtrenere, Geir Oustorp og Lene Rantala.

– Jeg har trua på at det kommer til å bli strålende, og gleder meg veldig til å samarbeide med dem videre.

For ei som har spilt mesterskap hele sommeren, har det blitt noe ferie?

– Jeg har akkurat vært nesten to uker på Mallorca, der jeg har fått litt fri. Det er godt å koble av litt og tenke på litt andre ting, men nå er jeg sulten igjen og klar for sesongstart. Jeg gleder meg til å komme i gang igjen, sier hun.