Løp fra Glassverket – Larvik

Løp fra Glassverket

Det ble seier 54-17 over Glassverket i første obligatoriske kamp for Larvik denne sesongen. Seieren sender Larvik videre i NM.

Fem nye spillere fikk sin Larvik-debut. Karoline Lund, Yasminee Gluić, Sara Møller, Sofie Løwe og Thina Øyesvold spilte 2. rundekampen i NM.

For Sofie Løwe var debuten ekstra spesiell, ettersom den kom på 17-årsdagen hennes.

Cupoppgjøret ble en eneste lang kontringstrening for Larvik-jentene. Hege Løken ble kampens toppscorer med 10 mål. Sara Møller på motsatt kant scoret åtte ganger. De to scoret til sammen mer enn hjemmelaget.

– Det var godt å få løpt litt. Med 54 mål blir det ikke så mye etablert spill, men det er jo bra kontringstrening. Det ble en drømmekamp for oss kantspillere. Og så er det godt å være i gang, sier Sara Møller til larvikhk.no.

Cassandra Tollbring skadet korsbåndet under treningsoppholdet i Ungarn og var ikke med mot Glassverket. Maria Hjertner sto også over. Hun har slitt med skulderen i skuddarmen siden sluttspillet. Mari Molid har fjernet en ufarlig cyste i halsen og må vente litt med comebacket i Larvik-trøya.

For både trener, oppmann og fire av spillerne ble det gjensyn med sin tidligere klubb. Etter at Glassverket la ned elitesatsingen, ble Drammenshallen byttet ut med Glassverkets egen hall, der Larvik-oppmann Knut Johansen til daglig er hallbestyrer.

Pors er motstander i neste NM-runde. Den kampen skal spilles innen 5. september. Det blir det andre møtet mellom klubbene i NM. Forrige gang de møttes i turneringen var så langt tilbake som i 1993/94.

Målscorere for Larvik: Hege Løken 10, June Andenæs 8, Sara Møller 8, Karoline Lund 5, Tonje Roth Berglie 5, Mari Finstad Bergum 4, Mathilde Rivas-Toft 4, Emilie Christensen 4, Martine Wolff 3, Thina Øyesvold 2, Sofie Løwe 1.

 

Sara Møller (t.v.) og Hege Løken scoret til sammen flere enn Glassverket. Foto: Svein André Svendsen