Henter ny linjespiller – Larvik

Henter ny linjespiller

Larvik henter nok en tidligere Glassverket-spiller. Marte Figenschau var på plass i Stabæk, men linjespilleren blir nå en del av Larvik-troppen.

18-åringen fra Reistad spiller på det norske U-landslaget. Hun hadde spilt en sesong i Glassverket, men klubben gikk i oppløsning og hun hadde meldt overgang til Stabæk i 1. divisjon da Geir Oustorp viste interesse.

Dermed har Larvik tre linjespillere – samtlige med fortid i Glassverket!

Marte Sirén Figenschau, som er hennes fulle navn, spilte U-VM i Polen i sommer. Der ble det norsk 9. plass. I fjor var hun med og tok sølv i EM.

– Det var underveis i mesterskapet jeg fikk beskjed om Larvik-interessen, så det ble litt ekstra å tenke på. Jeg prøvde å ikke tenke så mye på det der, jeg måtte ha fokus på kampene, forteller Marte Figenschau til larvikhk.no.

Larvik-trener Geir Oustorp er veldig fornøyd med at det ble Larvik og ikke Stabæk for Figenschau.

– Hun er 1,80 høy, så vi får god bruk for henne i forsvar, som treer i midten, forteller Oustorp.

Linjespilleren hadde ikke forventet at forespørselen skulle komme.

– Særlig ikke når det kom så sent, men nå gleder jeg meg veldig og har fått trent og spilt en treningskamp med Larvik. Jeg kommer til et høyere nivå, det er høyere tempo og mer fysikk. Jeg tror jeg kan lære veldig mye i Larvik, sier hun.

18-åringen har skrevet kontrakt for kommende sesong og skal spille med drakt nummer 19.

Hun rykket ned med Glassverket og tenkte at et år i 1. divisjon ikke gjorde noe for utviklingen hennes. Tross alt kom hun fra 4. divisjon i moderklubben Reistad før sesongen med samarbeidsklubben Glassverket forrige sesong.

Hun fikk eliteseriedebuten da Geir Oustorp var trener for Glassverket på tampen av sesongen for to år siden. Det har vært hennes forsvarskvaliteter alle trenere har trukket frem som hennes styrke.

– Jeg er bedre bakover enn fremover. Mye av grunnen til at de ville ha meg til Larvik var at de trengte flere treere i forsvaret. Jeg håper å få mestringsfølelse, selv om det er et høyere nivå i Larvik enn det jeg er vant til, sier hun.

FAKTA
Marte Figenschau
Født 12.03.00
Linjespiller
27 kamper (39 mål) på elitenivå
Sølv i EM med U-landslaget 2007
Bronse i eliteserien med Glassverket 2016/17